Голі патріоти

( 0 Votes )

Недільного ранку зайшла у крамничку, власницею якої є моя давня подруга Аня.  Вона, якась молодичка та продавець схилились над мобільним телефоном, щось там уважно розглядаючи. Вітаюсь, проте залишаюсь непоміченою заклопотаним жіноцтвом. Підхожу ближче – обличчя усіх трьох мокрі від сліз. Зиркаю через плече Ані на екран.

Вони усі стоять у шерензі й співають, тримаючи долоню правої руки на серці. Хлопці й дівчата. Майже голі. Хтось у розхристаній сорочині і без штанів, хтось у піжамі, а ще хтось у самому спідньому, босоніж.

– Се не вмелла Уклаїни ні слава, ні воля. Се нам блаття, уклаїнці, усміхнеться доля…

Молодша група сільського дитячого садочка, прокинувшись з пообіднього сну, виконує національний гімн разом зі своєю молоденькою вихователькою.

– Слава Україні, мої любі! А тепер – марш умиватись, готуватись до бою з манною кашею, – міцним, майже чоловічим баритоном вигукує  вихователька.

– Світлано Глиголівно, а нас точно не лозстліляють? – запитує котресь хлопченя, на бігу підтягуючи штанці.

Кінець відео. Плачемо вже вчетверо. Одна з нас – Світлана Григорівна. Вище керівництво не задоволене формою та методами національно-патріотичного виховання, яке проводить з три-чотирирічними малюками ця ініціативна жіночка. Завідувачка садочком впевнена: не можна співати гімн двічі на день, після вранішньої зарядки і пообіднього сну, бо він  виконується лише дорослими, під час державних свят та заходів. Тим більше, зараз в країні йде війна, а дитяча психіка ой яка нестійка. Навіть «привіт» від сільського голови передала, котрий неделікатно натякнув: якщо  Свєтка не стулить рота, то завідувачка піде з посади.

Тим часом батьки не натішаться вокальними успіхами своїх маленьких українців.

– Григорівно, як вам вдалось змусити мого Тарасика заспівати? Він же тіні своєї лякається, не те що голосу, – дивується одна з  мам.

Прошу переписати відео з мобільного й собі. У кав’ярні показую спів голопузих патріотів колезі Валерію, переповідаю історію опальної виховательки.

– Я б ту завідувачку садочком сам голими руками звільнив, якби був її начальником. А от з відставкою сільського голови довелось би поморочитись, посада ж бо виборна, – сумно прокоментував Валера.

Перед вибором тепер постала і Світлана Григорівна. Співати чи не співати?

Світлана ФЕДОНЮК.

Фото з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.