HomeНаше життяПро те, що хвилюєВісім кроків для всиновлення

Вісім кроків для всиновлення

( 0 Votes )

У Володимирецькому районі на даний час усиновлено 33 дитини. Враховуючи важливість усиновлення для забезпечення прав кожної дитини, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, Указом Президента України від 27.11.2008 року в нашій державі щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення.

 Для загального ознайомлення хотілося б навести ті основні кроки, які має зробити людина, щоб усиновити дитину.

Ця процедура в Україні відбувається у кілька основних етапів: подача заяви і документів до служби у справах дітей за місцем проживання про постановлення на облік в якості кандидата в усиновлювача; отримання висновку від служби у справах дітей про можливість бути усиновлювачем; постановка службою у справах дітей на облік кандидатів в усиновлювачі; ознайомлення з інформацією про дітей у службі у справах дітей на місцевому, регіональному або всеукраїнському рівні; направлення службою у справах дітей на очне знайомство з дитиною та встановлення контакту з дитиною; заява усиновлювача до служби у справах дітей про бажання всиновити дитину; отримання висновку органу у справах дітей про доцільність усиновлення; підготовка усиновлювачем заяви до суду про усиновлення і судовий розгляд справи.

 Справа дійсно вимагає сил та енергії. І чи кожна людина здатна пройти ці вісім етапів?..

 Усиновлення – це особлива дорога батьківства, благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого.

 Наше спільне завдання – сприяти тому, щоб діти знайшли родину і могли мати щасливе теперішнє і майбутнє. Це велика робота, і до неї кожен із нас може додати свою маленьку краплинку. Лише так, крапля по краплі, ми можемо досягти змін.

 Свою статтю хотілося б завершити висловом відомого російського письменника Ф. Достоєвського: «Без дітей не можна було б так любити людство». А тому наше покликання – зробити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щасливими. Необхідно стирати рамки між людьми, робити все, щоб діти без опіки відчували, що вони потрібні. Здоровий альтруїзм та підтримка держави можуть зробити великий крок у подоланні дитячих проблем, а тому гаяти час аж ніяк не потрібно. Бо кожного дня дитина, позбавлена опіки, мріє про краще життя в родинному колі. І мрії мають збуватися, особливо, коли ми говоримо про цих дітей.

 Якщо у вас виникло бажання взяти дитину у родину, звертайтесь смт Володимирець, вул. Грушевського, 56 – служба у справах дітей Володимирецької РДА, або за тел. 2-31-17.

Олена Брик,

спеціаліст І категорії сектору опіки піклування, усиновлення служби у справах дітей Володимирецької РДА 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.