HomeНаше життяПро те, що хвилюєНевідомі вкрали огорожу з місця відпочинку поблизу Бахової гори (+фото)

Невідомі вкрали огорожу з місця відпочинку поблизу Бахової гори (+фото)

( 0 Votes )

Кожен, хто їде по трасі із Суховолі на Рафалівку, знає прекрасне місце відпочинку (неподалік Бахової гори), створене руками працівників лісу. Затишні альтанки з дерев’яного брусу, дубові столи і стільці, дитячі гойдалки і спеціально відведені місця для сміття – чим не європейські умови для відпочинку і подорожнім, і жителям довколишніх сіл?

У 2012 році цю рекреаційну зону під шатами могутніх дубів і сосен стараннями Рафалівського лісництва було оновлено і впорядковано; з’явилися чудові альтанки і стоянка для автомобілів, висипана щебеневим відсівом і відгороджена акуратною фарбованою огорожею, щоб на територію зони відпочинку не заходили корови і не заїжджали автівками.

Але схоже, що наші люди останнім часом геть втратили повагу до природи і чужої праці. До знаменитого джерела в Олізарці раніше за відпочинок було іти пішки стежиною, що в’юнилася між розкішними травами. Та вже за кілька останніх років цю пасторальну картинку багаті нувориші понівечили шипованими колесами дорогих джипів. Тепер замість стежинки людям до джерела доводиться йти по розкованій до глею баюристій дорозі, в якій у сезон дощів вже не один лінивець засів по бампер так, що трактором витягували…

А в ніч із 3 на 4 жовтня на території зони відпочинку якась худобина на двох ногах геть чисто повідривала і вкрала всі дерев’яні бруски огородження, поламавши навіть деякі стовпчики.

Розповідає майстер лісу Рафалівського лісництва Микола ПЕТРУК (саме він власними руками будував і облагороджував цю зону відпочинку):

– Я не розумію, хто міг вчинити таке варварство. Це ж будувалося не для лісників, не для чиновників, а для людей, які приїжджають сюди посмажити шашлики та відпочити і з Рафалівки, і з Володимирця; для водіїв з інших областей і навіть держав, які спиняються, прямуючи на Кузнецовськ чи на Рівне. Живцем вирвали і вкрали біля 300 метрів погонних фарбованого бруса. Хай би краще та людина, яка це зробила, попросила, ми б їй безкоштовно дали б таких брусків. Ми лише нещодавно прибрали територію зони відпочинку. А тепер руки опускаються щось відновлювати. Так скоро і до альтанок доберуться, якщо міліція не знайде того варвара-злодія…

– Погана справа має свій кінець, – коментує ситуацію старший лісничий Рафалівського лісництва Олег Вінник. – Рано чи пізно, а того, хто це зробив, знайдуть. Є підозра, що цей злочин вчинено з метою помсти. Напередодні була спроба викрасти дуба (його зловмисники вже зрізали, мали тільки забрати), але лісова охорона всю ніч чергувала, завадивши крадіям. Можливо, цю пакость і вчинено нам на зло. Далі цією справою займатиметься міліція. А ми просимо усіх небайдужих людей, які могли стати свідками злочину і могли бачити підводу чи автомобіль, на який вантажили бруски, ЗА ВИНАГОРОДУ повідомити в лісове господарство прикмети злодіїв чи номери машини за телефоном 6-14-38 або 5-33-33. Це справді злочин, спрямований проти всіх, хто будь-коли відпочивав і відпочиватиме в цій зоні відпочинку. А злочин має бути покараним.

Знищена огорожа на місці відпочинку (неподалік Бахової гори)
 
Знищена огорожа на місці відпочинку (неподалік Бахової гори)
 
Знищена огорожа на місці відпочинку (неподалік Бахової гори)

 

Фотофакт Сергія СКІБЧИКА

 

У вас недостатньо прав для коментування.