HomeНаше життяПро те, що хвилюєПо Володимирецькому бездоріжжю у... Європу(+фото)

По Володимирецькому бездоріжжю у... Європу(+фото)

( 0 Votes )

Сьогодні на балансі Служби автомобільних доріг у Рівненській області понад п’ять тисяч кілометрів автодоріг загального користування. Переважна їх частина – місцеві, внутрішньообласні. До цього додаймо 602 кілометри доріг державного значення. Маємо також дуже велике мостове господарство – 561 міст загальною довжиною понад 13 кілометрів, з них 23 – великі (більше 100 погонних метрів) через річки Горинь, Случ, Стир, Прип’ять.

За інформацією начальника управління будівництва, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства райдержадміністрації      В. Гарбариніної, станом на 22.10.2013 філія «Володимирецький райавтодор» обслуговує 356,3 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення, з них із твердим покриттям – 344,7 км. Загальна протяжність комунальних доріг району становить 618,11 км, з них із твердим покриттям – 214,871 км.

– Минулої зими транспортники зазнали поразки в усіх галузях: і залізничній, й авіаційній, й дорожній. Цьогоріч, після такого уроку, має бути відпрацьована схема роботи керівництвом кожного окремого підприємства, налагоджена взаємодія між транспортно-дорожніми підприємствами з Державною автомобільною інспекцією, з Державною службою з надзвичайних ситуацій та з місцевою владою, – наголосив на Колегії Мінінфраструктури 22 жовтня Міністр інфраструктури Володимир Козак.

А 23 жовтня  у приміщенні  Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області відбувся брифінг по питанню підготовки вулично-дорожньої мережі до зимового періоду. Було відмічено незадовільне утримання доріг і державної, і комунальної власності.

Загалом у дорожніх організаціях області із наявної кількості снігоочисної техніки для зимового утримання доріг близько 30% перебували у несправному стані, а на 40-ка відсотках техніки не встановлене відповідне навісне обладнання. Не вживаються належні заходи щодо поповнення парку машин та механізмів (насамперед це стосується дорожніх організацій). Більшість існуючої техніки експлуатується вже 15-20 років і, як показав досвід минулих років, часто виходить з ладу у перші дні роботи в зимовий період.

За останніми даними «Райавтодору», посипний матеріал на зиму припасено на 60 відсотків, із 7 одиниць техніки готові 5. А от десятиденного запасу пального взагалі нема. Треба додати, що шляхи і дороги нашого району украй занедбані та розбиті.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах району відремонтовано 19 вулиць загальною протяжністю 7,995 км. Капітальні ремонти проведені у Володимирці, Великих Цепцевичах, Рудці, Каноничах, Любахах, Чудлі та Мульчицях. Поточні ремонти виконано в Антонівці, Острівцях, Сваринях, Жовкинях, Дубівці, Липному, Лозках, Новаках, Іванчах, Половлях, Радижево та Хиночах.

ось у такому стані одна із центральних комунальних доріг Володимирця (вулиця Повстанців) стрічатиме зиму
 
ось у такому стані одна із центральних комунальних доріг Володимирця (вулиця Повстанців) стрічатиме зиму

На знімках Івана АРТЮШИКА: ось у такому стані одна із центральних комунальних доріг Володимирця (вулиця Повстанців) стрічатиме зиму. Вже сьогодні ці вибоїни глибиною подекуди до 30 сантиметрів, об’їхати їх можна по таких самих ямах. А що з комунальними автошляхами буде навесні – страшно й подумати…

Підготував Сергій СКІБЧИК. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.