HomeНаше життяПро те, що хвилюєОбрахування в магазинах: «понять, простіть»?..

Обрахування в магазинах: «понять, простіть»?..

( 0 Votes )

Володимирець – невеличке селище, де всі про всіх все знають. Лише вийди на вулицю – і одразу зустрінеш знайоме обличчя – як не кращого друга (кума, подругу, сусідку), то просто когось знайомого. Начебто ти всіх знаєш, а всі знають тебе; про яке ошуканство може бути мова?

Однак такі міркування легко присипають пильність: яке ж було моє здивування, коли, повернувшись з магазину, не дорахувалась решти! Ось тобі й на: ходжу до цього торгового закладу щодня, а в якості подяки мені як постійному клієнту – отака «недодача». Звідти й виходять анекдоти на кшталт «Продавчиня Клавдія на фразі «п’ять копійок буду винна» заробила свій перший мільйон».

Звичайно, бути ошуканим дуже неприємно. І для багатьох справа, мабуть, не в недоданій парі гривень, а в кількох принципах: чому тебе мають за дурня, чому до клієнта така неповага?

Живе опитування та інтернет-опитування у соціальній мережі в групі «Типовий Володимирець» показало такі результати: зі ста опитаних жителів селища 42 підтвердили випадки обрахування їх у магазинах Володимирця (деякі зазначають і про неодноразові факти «недодачі»), 34 – заперечили факти обрахувань, ще 24 не помічали подібного або просто нейтрально до такого ставляться.

Під час опитування висловлено також й певне обурення стосовно теми голосування. Мовляв, продавці часто випадково помиляються зі здачею (чомусь не на користь клієнта), і це треба розуміти та пробачати (мимоволі згадуєш Олександра Родіоновича Бородача з телепроекту «Наша Раша»). Деякі з опитаних спрямовували питання совісності і до покупців: побачивши, що касир дав лишню решту, не всі йому в цьому зізнаються.

Звичайно, не можна дослідити наявність у продавця совісті, чесності і знання арифметики в кожному випадку обрахування клієнта в магазині. Та, напевно, неспроста подібні «недодачі» посідають значне місце серед анекдотів про торгівлю.

Начальник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області Іван Сич зазначає, що з Володимирецького району заяв та скарг від споживачів надходить мало, трапляються усні скарги у телефонному режимі. Часто вони стосуються продукції роздрібної торгівлі (наприклад, строк гарантії на взуття) або придбання неякісного товару. В таких випадках працівники Інспекції надають скаржникам усні консультації, теж у телефонному режимі.

Начальник Володимирецького відділення Кузнецовської ОДПІ Наталія Десятник у свою чергу зазначає, що контроль за веденням касової дисципліни в магазинах нині покладено на відділ контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Управління Міндоходів у Рівненській області. Через впровадження політики зменшеного тиску на підприємців фактичну перевірку закладу торгівлі працівники податкової інспекції можуть провести лише в разі надходження до податкової служби неанонімної заяви із зазначенням магазину. В такому випадку перевіряється вся документація закладу, в тому числі і належне ведення каси. За минулий рік таких заяв до Володимирецького відділення Кузнецовської ОДПІ не надходило.

Незрозуміло, чому споживачі не борються за свої права. Адже опитування показує, що хоч зумисне обрахованих споживачів не так і багато у порівнянні з чесними продавцями, та вони все одно є! Збиває з пантелику паперова тяганина чи має місце зневіра у боротьбі за справедливість? Чи, можливо, люди просто не знають, куди звертатись за допомогою? Ймовірніше, через 10-15 гривень, які касир може з будь-яких причин не додати в якості здачі, немає сенсу витрачати час на заяви та очікування відповіді.

У будь-якому разі існує процедура відновлення справедливості. Якщо точно впевнені, що вас безсовісно обрахували в магазині, ви можете звернутись до Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області, написавши заяву із зазначенням причини звернення та адреси закладу торгівлі. Інспекція, в свою чергу, приймає рішення про повну перевірку зазначеного магазину, без попередження оплачуючи в ньому покупку (хтозна, може й перевіряючі попадуть не дорахуються решти). Після такої процедури починається перевірка закладу за іншими показниками.

А поки що пробачте випадкові чи невипадкові обрахування вас на касі. Памятайте: ще до оплати слід підрахувати вартість покупок. Решту треба обов’язково перераховувати, не відходячи від каси, а не просто вірити чесним очам касира (до речі, він зобов’язаний вголос озвучити вартість ваших покупок та решту).

В іншому випадку може вже зараз хтось заробляє на вас свій перший мільйон…

 

ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК.

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.