HomeНаше життяПро те, що хвилюєЗайвий баласт? Соцпрацівників Володимиреччини вивільняють з роботи

Зайвий баласт? Соцпрацівників Володимиреччини вивільняють з роботи

( 0 Votes )

Якщо навіть урядовці заявляють, що казна порожня, чи достатньо цього, щоб узяти – і тисячі людей безтрепетною рукою відтиснути від засобів до існування? А в нас ситуація ще жорстокіша: мало, що у бюджетних структурах забороняється створювати нові робочі місця, то ще й існуючі ідуть під скорочення. Очевидно, нова влада, як і попередня, назве цей крок не тільки «затягуванням пасків», а й вимушеною оптимізацією.

Однак оптимізму у наших земляків від цього не додасться. Адже 3 квітня у райдержадміністрації зібрали фахівців з соціальної допомоги, діючих при районному центрі соціальних служб для сімї, дітей та молоді, і попросили підписати попередження про подальше, через два місяці, вивільнення з роботи.

Цей асоціальний акт стосується кількох десятків працівників, які, пройшовши відповідну підготовку, стали справжніми фахівцями потрібної (особливо за нинішньої соціальної скрути) справи – допомагати молодим людям, які зазнають соціальних та морально-психологічних негараздів, й особливо дітям із числа так званих неблагополучних сімей. Як пояснили цим соціальним працівникіам, з метою економії бюджетних коштів призначене для них державне фінансування припинено. А отже, й соціальний супровід знедолених малюків і підлітків, що ними здійснювався, припиняється. Тепер усе залежатиме від того, чи простягнуть їм руку допомоги сільські і селищні ради.

Докладніша інформація – у найближчому номері газети «Володимирецький вісник».

Олексій ГОРОДНИЙ

 

У вас недостатньо прав для коментування.