HomeНаше життяПро те, що хвилюєВ Заболотті із сучасних зупинок зосталися одні каркаcи

В Заболотті із сучасних зупинок зосталися одні каркаcи

( 0 Votes )

Ще в далекому 2007 році село Заболоття прикрасили нові автобусні зупинки міського типу, із синього полікарбонату. Звели їх за кошти сільської ради. А в 2010 році поставили ще одну. Та міським рівнем своїх чудових зупинок селяни гордилися недовго: якісь варвари їх спочатку обмалювали, порізали, а місцями навіть пропалили цигарками та запальничками.

Потім легкий пластик і взагалі проломили в багатьох місцях, спотворивши їх естетичний вигляд. У результаті зупинки пошарпані, світять дірами, а місцями ще й нецензурними висловами.

Голова сільської ради Леся Назарук від того у розпачі. Каже, що регулярно проводились і проводяться профілактичні бесіди з усіма школярами, їхніми батьками. Призивали до совісті і культури, залучали навіть міліцію. Але винних хіба знайдеш? Як за руку не вхопиш «на гарячому», то нічого і не доб’єшся.

Відтак сільська рада вирішила познімати понівечений пластик: нехай краще зупинка буде з голим каркасом, аніж отак жахатиме гостей і жителів села. Леся Іванівна додає: в цьому році плануємо каркаси (вже вкотре!) зашити кольоровими листами з металопрофілю, аби місцевій «незолотій молоді» було важче їх зірвати чи пошкодити. Для відновлення планується залучити кошти сільської ради та громаду села.

І ми з таким менталітетом ще хочемо в Європу…

В Заболотті із сучасних зупинок зосталися одні каркаcи

 

 

Олена СТЕЛЬМАЩУК
 

У вас недостатньо прав для коментування.