HomeНаше життяПро те, що хвилюєЗвичайний вандалізм чи прикмета часу?

Звичайний вандалізм чи прикмета часу?

( 0 Votes )

Враження таке, що у володимирчан, та й у всіх жителів Володимиреччини, перехопило дихання: невже нинішнього 9 травня, усього за рік до 70-річчя Великої Перемоги, славетна традиція нашою краю – мотоестафета – не відбудеться? Звичайно, і в людей, і в політичних партій, особливо «правого флангу», ставлення до Великої Вітчизняної війни і здобутої у ній Радянським Союзом перемоги може бути різним.

Можна навіть люто ненавидіти цю перемогу. Але чи правильно – відміняти пов’язані з нею святкові заходи, не погодивши цей крок із районним активом і населенням краю?

Все ж, є надія, що прикрашені святковими прапорами автоколони й цього року – 48-й раз поспіль! – урочисто промчать селами і селищами району. І на своїх знаменах вони мають нести не тільки смуток зраненої війною народної пам’яті, але й радість тяжко здобутої Перемоги.

Сподіваємося, так буде. А щоб було це й справді від щирого серця, треба зробити все належне, щоб зафіксований на знімку ганебний факт у житті нашого селища більше не повторювався.

Важко уявити, з якою совістю невідомий зловмисник вершив святотатство. Але кожна потрощена літера у священному слові «Батьківщина» має сповнитися осудом людської ницості, підлості, бездушності і безпам’ятства.


Олексій ГОРОДНИЙ

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.