HomeНаше життяПро те, що хвилюєГонки у Володимирці – проблему так і не вирішили…

Гонки у Володимирці – проблему так і не вирішили…

( 0 Votes )

Мешканці будинків, що проживають довкіл бульвару Т.Г.Шевченка що у Володимирці, неодноразово зверталися зі скаргами до правоохоронних органів, Володимирецької селищної ради із проханням завадити вечірнім та нічним мотогонкам і автоперегонам по вулицях Чкалова, Єврейській, Соборній та Грушевського. Ці авто-мото-змагання на легковиках і мотоциклах влаштовує молодь сіл району на центральній площі і не дає можливості жителям центру спокійно відпочивати.

 Виконком селради, депутати селищної ради і особисто селищний голова Олександр Осмолович мали розмову із жильцями будинків вищевказаних вулиць.

 Спеціально по цьому питанню збирався виконком селради, на який були запрошені представники міліції, ДАІ, юристи, депутати, члени виконкому, дорожники, архітектори, тощо.

 Мешканці вулиці Чкалова висували пропозицію взагалі закрити проїзд автотранспорту по їх вулиці. Інша група мешканців пропонувала дозволити проїзд, як і раніше, аби лише вечором молоді люди на мотозасобах не влаштовували на площі і клумбах атракціон.

Висувалася думка: по вулиці Чкалова, що веде до райради і держадміністрації недоцільно забороняти рух легкового автотранспорту.

Центр ВолодимирцяЩе одна пропозиція – відкрити для проїзду вулицю Соборну – там немає житлових будинків, лише адміністративні. На що корінні володимирчани категорично виступили проти такої затії: «стометрівка» у центрі споконвіку була чистою і вільною від коней, а тепер має бути закрита і від автомобільного чаду. В будні там стоїть торговий люд, а в неділю люди йдуть до церкви і повертаються теж центром. Центр має бути закритим.

Та найбільше претензій жителі названих вулиць висловили працівникам міліції і ДАІ. Тільки перебралася міліція у Кузнецовськ, як вулицею Єврейською аж під самісінький вхід до приміщення райради та РДА почали під’їжджати мотоцикли та новопридбані позашляховики. Влаштовують дикі «танці» на мотоциклах і «крутять вальси» на легковиках і перед самісіньким пам’ятником Тарасу Шевченку. Скрегіт, гул, свист; пішоходи тиснуться до будівель…

Ще одне зауваження пролунало щодо встановлення «лежачих поліцейських» – дорожніх підвищень, які примусово обмежують швидкість руху. Мова йшла про надто дорогу їх ціну, яку сьогодні бюджет селищної ради сам не потягне.

Йшла мова про культуру водіїв і повагу до Правил дорожнього руху. Піднімалося питання: «Що то за начальство, що дозволяє собі ставити легковики на пішохідному проході до «білого дому»? Раніше ніхто не дозволяв собі такого. Є майданчик перед міліцією біля церкви – там досить місця для всіх авто. А то вже легковики «аж на клумбах» стоять. Звинувачення у безконтрольності також адресувалися службі ДАІ.

Селищний голова Олександр Осмолович прокоментував збори виконкому так:

– Виконком засідав у визначений строк. Ми розглянули усі звернення і пропозиції. Опрацювали з усіма відповідальними службами дану проблему. До обговорення запрошували жителів райцентру, названих вулиць, зацікавлені групи громадян, громадські організації та колективи. Почули всіх. На виконком підготували документи і маємо варіанти вирішення. Скаже громада більшістю голосів закрити проїзд – закриємо. Скаже встановити реверсну схему руху – встановимо. Зараз у нас все вирішує громада… Будь ласка, висловлюйте свою думку.

 Треба сказати, що всі вищеозначені питання, пропозиції та депутатські запити по-діловому обговорювалися на засіданні виконкому, але без жодного заявника із будинків по вулиці Чкалова.

Записала Галина Тєтєнєва.

 

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.