HomeНаше життяПро те, що хвилюєБенкет під час війни. Чи варто святкувати День молоді?

Бенкет під час війни. Чи варто святкувати День молоді?

( 0 Votes )

 

Напередодні  Дня молоді, яке відзначається щорічно в останню неділю червня, ми запитали в жителів нашого району як вони ставляться до святкування цього дня у той час, коли на Сході України йде неоголошена війна.

Любов Сергійчук (касир, с. Сошники): Я вважаю, що молодь свій день святкуватиме. Хтось скромно, а хтось як і раніше. Тільки хочеться вірити, що ці святкування пройдуть із памяттю про героїв і Україною в серці, а не з алкоголем в голові.

Серій Ковальчук (директор Полицької вечірньої школи, с. Жовкині): Молодь, на жаль, не дуже переймається подіями на Сході нашої країни, тому обов’язково святкуватиме цей день. А от на державному рівні будь-які заходи потрібно відміняти. Адже це буде неетично з боку влади. Краще б на кошти, що будуть залучатися на святкування, купили нашим військовим по 2-3 бронежилети від району.

Марія Слобода (випускниця школи № 3, м. Кузнецовськ): Я вважаю, що святкування Дня молоді – це дурниця, особливо коли ця молодь віддає свої життя на Сході України. Про яке свято може йти мова, коли матері хоронять своїх дітей?! Маячня ці святкування!

Василь Фокін (бармен, смт Нова Рафалівка):Так сталося, що в один день співпало аж два свята – День Конституції та День молоді. Зробивши моральні висновки, правильно було б сказати: «Коли в місті чума, карнавалу не проводять». Тобто будь-які святкування проводити було б неетично. Але ж, розуміючи, що від тебе не так вже й багато залежить, хочеться на один день відійти від лячних буднів (якщо чесно, то це вже так набридло). Тому, святкування, на мою думку, мають відбутися на 60%.

Роман Босик (випускник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, смт Володимирець): Я не хочу говорити на цю тему, хоч можу багато сказати. Так, на Сході йде війна, багато людей загинуло, і якісь урочистості доречніше було б відмінити. Треба проявляти солідарність до тих, хто бореться за нашу країну. А святкування, на мою думку, виглядали б як зневага.

Лариса Панасюк (завідуюча публічно-шкільною бібліотекою, смт. Н- Рафалівка): Прикро, що на цей День молоді наша молодь воює. Святкування в такий час мають зводитися до мінімуму. Ми повинні поважати тих людей, які жертвують собою заради України.

Віктор Стельмах (студент, с. Іванчі): На мою думку, святкування Дня молоді неактуальне в такий час. Мої друзі борються за моє майбутнє, а я маю святкувати?!

Оксана Войтович (емігрантка з Н- Рафалівки, м. Беллінгхем, штат Вашингтон): Слідкую за подіями в Україні від самого початку Майдану. Стурбована за долю своєї Батьківщини. Вважаю, що святкування Дня молоді має проходити дуже скромно і без алкоголю, аби не наробити більшого хаосу і проблем.

 

МЕЛЬНИК ВАЛЕНТИНА

 

У вас недостатньо прав для коментування.