HomeНаше життяПро те, що хвилюєДопоможімо землякам, пораненим в АТО!

Допоможімо землякам, пораненим в АТО!

( 0 Votes )

Ось уже декілька місяців в нашій державі триває війна. Не буду коментувати, хто, з ким і чому. Це в нас, тут, у глибинці не чути гулу літаків і канонади мінометних обстрілів. Ніби й немає того страхіття. Ми, як завжди, вранці йдемо на роботу, займаємося хатніми справами, отримуємо заробітну плату та щодня слідкуємо за новинами із зони АТО.

Страшне слово – війна… Жертвами цієї братовбивчої війни стають звичайні молоді хлопці, чиїсь сини, батьки, чоловіки. Страх, сльози, біль, сподівання – ось неповний перелік складових вибухового коктейлю під назвою «Війна», який сповна дістався і нам, поколінню сучасників. Дивно чути від земляків, що нас це може обминути, нас не зачепить. Хтозна…

Щодня інтернет-ресурси та телебачення розповідають про поранених вояків, які потребують допомоги. Уже чотирнадцять поранених воїнів потребують протезування.

І до нас докотилась хвиля війни. Троє солдат з Володимиреччини поранені, на даний час лікуються в госпіталях. 21-річний житель села Сварині Віталій брав участь в АТО у Луганську при звільнені аеропорту, наразі знаходиться на лікуванні в одеському госпіталі. Отримав осколочно- фугасне поранення лівої ноги, був великий ризик розвитку інфекції, та, дякувати Богу, минулося.

Я мала можливість поспілкуватися в телефонному режимі з Віталієм. Він розповів, що після лікування ще треба пройти етап реабілітації. На моє запитання чи було страшно, зі смішком відповів: « Та було трохи»; а про плани на майбутнє – одне слово «Додому». По голосу чути, молодий, а вже пройшов через таке пекло. Дай, Боже, щоб ті жахливі дні якнайшвидше  забулися!

Разом із Віталієм лікується і Сергій, теж наш земляк, з Білого. У госпіталь потрапив з АТО в  Донецькій області. В Сергія перелом ноги, розтягнення зв’язок. Ще один солдат лікується у вінницькому госпіталі. В 23-річного Юрія з Степангорода наскрізне кулеве поранення руки і роздроблена стопа. Упродовж трьох місяців він буле лікуватись, а ще скільки попереду днів реабілітації. А коштів!

По всій країні створюються волонтерські організації допомоги воякам АТО. Волонтерка Ольга з Києва розповідала, як хлопці розчулені допомогою, як щиро дякують, як надіються на нас, простих людей. Адже це вони захищають наш спокійний сон під обстрілами в окопах, на блокпостах.

Але будьте уважні! Під маркою волонтерів можуть появлятися і шахраї. Так, у селі Заболоття з хати в хату ходили люди, які буцімто збирали кошти на допомогу солдатам. Для переконання мали з собою якусь «бумагу» з печатками, завіряли мешканців про дозвіл сільського голови на збір пожертв. А коли хтось із пильних заболотчан подзвонив до голови при них, то  за тими  «волонтерами» й слід похолов!

Залишатися осторонь, байдуже споглядаючи на прохання про допомогу, ми не змогли. Разом із однодумцями вирішили й собі внести якусь часточку до всенародної справи.

Звертаємося до небайдужих володимирчан і жителів району!

Ми не збираємо гроші, адже не всі можуть знайти ту копійку, тим більше в такий нестабільний час. Та в багатьох удома є такий собі склад «хай полежить, може, пригодиться» – це і старі речі, і старі підшивки періодики, книги тощо. Все просто – збираємо макулатуру, здаємо, а отримані кошти перераховуємо на рахунок того чи іншого пораненого вояка, який потребує дороговартісного лікування. Хай не знайдемо протигангренозну сироватку, але на витратні матеріали чи на виготовлення протезу зробимо посильний внесок.

У нас є можливість під’їхати на кожну вулицю, до будинку, щоб забрати макулатуру. Уточнюю, не скуповуємо, а збираємо, тобто це й буде ваша благодійна допомога. Панове, не стіймо в стороні, не будьмо байдужі до чужого горя! Чужих дітей не буває! Кожен із нас може опинитися на місці батьків чи того пораненого бійця!

Контактні телефони для консультації та пропозицій:

Волонтер Наталія Володимирівна (смт Володимирець) 098-1241058

Волонтер Людмила Григорівна (с. Антонівка) 097-5903979.

Підготувала Лариса Сарницька.
 

У вас недостатньо прав для коментування.