HomeНаше життяПро те, що хвилює«Кукушка»: жити буде?

«Кукушка»: жити буде?

( 0 Votes )

Справжній музей залізничної справи під відкритим небом (а наша «Кукушка» внесена до всіх міжнародних довідників та енциклопедій та світових історичних надбань) сьогодні переживає не найкращі часи. Як ми вже повідомляли, в депо вузькоколійки ріжуть на металобрухт тепловоза, вантажні платформи та вагони. Інформація була підтверджена фото, які зробили очевидці.

 Хто і для чого видав наказ порізати тепловоза і вагони, яка думка керівництва залізниці – відповіді на ці запитання ми попросили дати голову Рівненської спілки збереження історії залізниць Людмилу Мельник та майстра локомотивного депо Олександра Рибчинського.

Зі слів пані Людмили, 17 березня цього року до неї завітали представники Всесвітньої асоціації збереження історичних пам’яток Східної Європи. Основна мета візиту – пропозиції щодо організації фінансування, функціонування та збереження вузькоколійки.

– Ще з 90 років минулого століття над вузькоколійкою час від часу нависала загроза закриття, – розповідає Людмила Григорівна. – Але силами громадськості, небайдужих чиновників ходу справі не давали. Останні роки завдяки фестивалю «Бурштиновий шлях» популярність «кукушки» зростає. В кулуарах існує усна домовленість між облдержадміністрацією та Рівненським відділком Львівської залізниці про погодження збереження екземплярів вузькоколійної техніки.

Асоціація збереження історії залізниць та громадськість залишає за собою право контролю здачі в металобрухт тепловоза ТУ-2066. Також ми готуємо ряд запитів до вищого керівництва залізниці про правомірність вказівки здачі тепловозу на утилізацію, адже можна було залишити його для музею. Боляче дивитись, як нищать пам'ятки.

А ось яку інформацію надав майстер депо Олександр Рибчинський:

– Наказ про утилізацію тепловозу виданий Укрзалізницею у зв’язку із закінченням нормативного терміну використання. Корозія рами і кузова тепловоза більше 20%  – основні показники для списання, адже це може призвести до аварійної ситуації. Відновлення вимагає значних капіталовкладень, вигідніше придбати нову техніку. Тепловоз був списаний три роки тому, а за цей час виконував роль «донора» запчастин для інших. Натомість в депо є два інших тепловози – ТУ2-062 і ТУ2-097, які зараз використовуються для перевезень. ТУ2-062 наразі на модернізації: у нього замінюють електромотори, колісні пари; двигун 1Д12 поміняють на ЯМЗ-238, який є економніший за свого попередника. Для прикладу: на один рейс поїзда старому двигуну потрібно 170 л пального, а для нового – лише 70л. Така ж модернізація чекає і на ТУ2-097.

А щодо порізки вагонів, то всі розпорядження йдуть від вагоно-експлуатаційного депо м. Ковель. З часом у них зносились колісні пари, корозія «з’їла»  кузов. Для цього депо проводить діагностику, після якої списали й «фестивальний» вагон, адже, як кажуть, на ньому живого місця не було. Та фестиваль не залишиться без своєї родзинки: Здолбунівське депо передає новий вагон саме для цього.

Наш край і надалі буде зі своєю «кукушкою»: маємо в наявності два маневрених тепловози, десять вагонів та п'ятнадцять вантажних платформ. Наразі виконуються роботи по модернізації колії – замінюються дерев’яні шпали на бетонні. Тобто мови про закриття вузькоколійки немає!

Одна проблема і дві сторони медалі. Хто правий, а хто винен – розсудить час. Далі буде…

Підготувала Лариса Сарницька. 

Матеріали по темі:

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.