HomeНаше життяПро те, що хвилюєЛюди! Не хочете допомогти, то хоч не заважайте!

Люди! Не хочете допомогти, то хоч не заважайте!

( 0 Votes )

Нещодавно у Володимирці розпочав роботу волонтерський ярмарок, мета якого – допомога воякам та пораненим в АТО. Її принцип – принеси іграшку безкоштовно, а покупець встановить ціну сам.

Волонтер Наталія Мазур розповідає: «Щиро дякую всім діткам, які не пожалкували своїх іграшок і віддали для ярмарки. Спасибі усім небайдужим, які беруть участь в акції. Зібрані кошти будуть перераховані на рахунок громадської організації «Школа відповідального батьківства» для подальшої спільної допомоги воякам та пораненим в АТО».

Але не все так гладко, як здається. Незважаючи на жахіття страшної війни, не у всіх прокинулось почуття патріотизму, єдиної родини чи хоча б елементарного громадянського обов’язку. Спостерігала декілька моментів, коли жінки купляли дорогі орхідеї, а повз скриньки проходили байдуже, ніби це їх не стосується. Або поважний чолов’яга кинув: «Якщо доброволець пішов на війну, то хай сам собі все і купляє». Ще образливіше чути від людей, що начебто волонтери (які тратять свій час і свої емоції на допомогу незнайомим людям) на тих зібраних речах чи коштах наживаються.

 Шановні мої, прокиньтеся! Якщо ми не захистимо свою землю, то ніхто нам не допоможе. Не треба вдавати, ніби війна не в Україні чи до нас не дійде. Подумайте про своїх дітей, внуків, адже їм тут жити, на цій землі. Згуртуємось, допомагаймо країні вижити, бо вона – наш дім. Але якщо не хочете перерахувати 5 гривень, купити іграшку чи здати кілька кілограмів старих газет, то хоч не заважайте це робити іншим. Згадайте приказку, що гуртом і добре батька бити, а один у полі не воїн. Не відмовляйте в допомозі, не ображайте волонтера, адже він працює не для винагороди чи визнання, і не отримує зарплатні чи премій за свою альтруїстську діяльність. 

 У кожного своя Україна в серці. В когось маленька, як макове зернятко, а в когось  неозора і безкрая.

Українці, прокидайтесь! Боріться за свою Богом даровану землю!

 

Для допомоги  мобілізованим  воякам в АТО та пораненим нагадуємо реквізити:

Володимирецька районна молодіжна громадська організація «Школа відповідального батьківства».

Код 34573479, МФО 333391, гривневий розрахунковий рахунок 26006054702999 у Володимирецькому відділенні Приватбанку. Призначення платежу: для допомоги бійцям АТО.

 

А всі бажаючі взяти участь у волонтерському ярмарку підходьте в кафе «Літнє», що в будівлі ресторану «Біле озеро».

Ярмарок працює з 11 до 17 години. Консультації за телефоном 098-124-10-58 (волонтер Наталія Мазур).

Підготувала Лариса Сарницька

 

Матеріали по темі:

 

У вас недостатньо прав для коментування.