HomeНаше життяПро те, що хвилюєВулиці розбитих ліхтарів-ІІ (+фото)

Вулиці розбитих ліхтарів-ІІ (+фото)

( 0 Votes )

Хулігани не припиняють свої витівки. Знову вандалізм на майданчику для паркування автомобілів в районі стадіону «Янтар» у Володимирці. Нещодавно вандали розвалили цегляний стовп паркану, побили там 12 освітлювальних плафонів. Проте в спокої майданчик так і не залишили.

Уже після публікації статті «Вулиці розбитих ліхтарів» у минулому номері зловмисники викрутили лампочки із сорока трьох ліхтарів на тому ж «злополучному» майданчику. 

У Володимирецькій селищній раді вже подали заяву до поліції по факту вчинення хуліганських дій та нанесення матеріальних збитків (всього ремонт пошкодженого майна обійдеться бюджету селища орієнтовно десять тисяч гривень).

-          З усіх ліхтариків на майданчику зникли лампочки. Ми подали заяву до Кузнецовського віділення поліції по факту вчинення хуліганських дій та нанесення матеріальних збитків. Чекаємо відповіді, – розповідає заступник селищного голови Василь Степанович Лосінець.

Разом із тим, не перестали ганяти на площі у вечірній час. Тут і далі рух як по автомагістралі. Під час вивчення народної думки жителів та гостей селища на тему «Як покласти край перегонам на площі», багато опитаних зазначило, що варто встановити «лежачі  поліцейські» або перекривати рух в центрі селища на вихідні. У селищній раді зазначають, що і один, і другий варіант втілити в реальність не так просто.

-          На сьогоднішній день для встановлення «лежачих поліцейських» не передбачено коштів. Щоб встановити хоча б один такий, потрібно близько 10–15 тисяч гривень. Люди, які говорять про їх встановлення, – не зовсім компетентні у цьому питанні. Для установки в нас немає основи (мінімум 15 сантиметрів асфальту чи бетону). Без надійної основи неможливо його добре закріпити, а якщо це і вдасться, то не надовго. Перекривати рух хоча б на вихідні ми також не в змозі, бо для цього необхідні шлагбауми. Єдине, що можна зробити, – встановити знаки. Однак для окремих людей знаки нічого не означають, мало хто на них звертає увагу, – зазначив заступник селищного голови Володимирця Василь Лосінець.

Крім того, існує проблема з поліцією. За словами Василя Степановича, на селище працює всього два дільничних. Не завжди вони встигають виконувати клопотання та заяви селищної ради і слідкувати за порядком як слід.

-          На сьогоднішній день проблема дійсно існує. До нас зверталася селищна рада Володимирця.  У нас є група швидкого реагування, яку ми відправляємо на цілодобове патрулювання у селище Володимирець. Не вистачає коштів з бюджету поліції. Все, що ми в силах зробити – робимо,  розповідає начальник Кузнецовського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області Руслан Грицай.

Для того, аби хоч якось поліпшити ситуацію в селищі, депутати селищної ради планують звернутися до обласного (управління національної поліції) департаменту ДАІ, аби для нашого району виділяли додаткові патрульні екіпажі, які охоронятимуть правопорядок хоча б на вихідних. Крім того виконком Володимирецької селищної ради запрошує активних  членів громади смт. Володимирець долучатись до участі в громадському формуванні «Варта Володимиреччини» з метою протидії безладу, який твориться на вулицях селища. Всіх бажаючих долучитись до громадського формування просимо звертатись в селищну раду безпосередньо або по телефону 2-48-26.

 
 

 

Ольга ПЕШКО.

фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.