І знову про ЗНО...

( 0 Votes )

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ

Під завісу минулого року відбулася важлива для цьогорічних випускників подія: їх запросили в районний Будинок культури на громадські слухання, точніше – для ознайомлення з умовами цьогорічного вступу до вітчизняних вузів та порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників (ЗНО). З випускниками зустрілися заступник начальника відділу освіти та виховання Вадим Друзь та  методист райметодкабінету Тетяна Ковалець, й одержана випускниками інформація, як мовиться, була «на порі».

 Повідомлено, зокрема, з яких предметів проводитиметься ЗНО та в чому полягає психологічне значення пробного тестування (воно, до речі, платне, і реєстрація на нього вже пройшла).

Що характерно, для нинішнього тестування випускник обиратиме не 5, як позаторік, предметів, а 4. До 10 квітня можна буде переглянути результати пробного тестування. Але при цьому радять пам’ятати, що завдання на ЗНО будуть зовсім іншими.

А тим часом із завтрашнього дня починається реєстрація на основну сесію ЗНО. Триватиме це до 5 березня, але випускникам радять подати документи вже в січні, уважно ознайомившись з правилами вступу до обраного вузу і порядком проведення ЗНО (відповідну інформацію можна знайти на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти – ЛРЦОЯО).

Подані на реєстрацію документи оформляються у суворій відповідності з паспортом. Відмова у реєстрації має бути вмотивованою. А вже з 3 по 27 червня відбудуться тестування ЗНО, результати яких оголошуватимуться з 18 червня по 7 липня. У ході ЗНО можлива й додаткова сесія (з 4 по 11 липня), але тільки при підтверджуючих документах.

Документи на вступ можна подати на три спеціальності у 5 навчальних закладах. Середній бал атестата враховується, але й вузам надано право при потребі підвищувати прохідний бал. Вступні екзамени допустимі тільки в особливих випадках (інвалідність, закінчення школи до 2007 року).

Зареєструватися можна через Інтернет, але для зручності в Рівному відкрито пункт реєстрації. При пересиланні документи не слід згинати, а при реєстрації видається сертифікат. Не одержавши сертифікат, слід звернутись в ЛРЦОЯО, а вирушаючи на ЗНО, обов’язково слід мати паспорт, запрошення і сертифікат. Під час ЗНО забороняється користуватися мобільними телефонами, а після тестування тестові завдання можна забрати.

 Олексій ГОРОДНИЙ.


 

Чотири кроки успішної реєстрації на ЗНО-2013

Крок 1.  Оберіть предмети, які Вам потрібні для вступу до ВНЗ, та підготуйте комплект документів і матеріалів: копію паспорта або свідоцтва про народження (якщо Вам станом на 1.09.2012 ще не виповнилося 16 років); копію атестата або довідку з навчального закладу відповідно до форми УЦОЯО; дві фотокартки розміром 3х4 см.

На копіях напишіть «Згідно з оригіналом», зазначте своє прізвище та ініціали, поставте дату і власний підпис.

Крок 2. Завантажте програму ZNO2013Reg.exe з офіційного сайта УЦОЯО або Львівського РЦОЯО. Ознайомтесь з порядком реєстрації. На вимогу програми внесіть реєстраційні дані. Роздрукуйте заяву-реєстраційну картку та оформіть її відповідно до інструкції; а також контрольно-інформаційний лист до заяви реєстраційної-картки.

Крок 3.  Надішліть поштовим відправленням до ЛРЦОЯО (вул. Шевченка, 116, м. Львів, Львівська область, 79039) комплект реєстраційних документів у конверті формату А 4 (рекомендованим або цінним  листом). Якщо Ви збережете номер реєстраційної картки та поштового відправлення, то зможете на сайті ЛРЦОЯО дізнатися про те, на якому етапі обробки перебувають Ваші документи.

Крок 4. Дочекайтесь отримання Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційного бюлетеня «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2013 рік», реєстраційної картки абітурієнта.

Застереження: Реєстрація на ЗНО-2013 відбудеться з 4 січня до 5 березня 2013 року. Вам буде відмовлено у реєстрації у разі несвоєчасного подання пакета документів, їх неповного або неналежного оформлення. Якщо протягом 20 днів із часу відправлення Вами реєстраційних документів Ви не отримали Сертифіката, то звертайтеся до Львівського РЦОЯО.

Контакти УЦОЯО: www.testportal.gov.ua, cайт ЛРЦОЯО: www.lvtest.org.ua, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , тел. 032-242-26-60.

Більш детальну інформацію можна отримати також і по тел. 2-43-33 (відділ освіти та виховання Володимирецької РДА)


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.