HomeНаше життяПро те, що хвилюєОбличчя, обпалені війною…(+фото)

Обличчя, обпалені війною…(+фото)

( 0 Votes )

Так назвав серію фотографій з території, на якій триває війна, Микола Юрах, наш волонтер та капелан, який минулого тижня повернувся з чергової поїздки на схід країни. Він каже, що то була його запланована поїздка спочатку як капелана (бо ж працює на добровільних засадах від Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України), а відтак – і як волонтера, який розвозив зібрану допомогу на бойові позиції наших військових. Авдіївка, Піски, Очеретяне, Покровськ, Мар’їнка – сюди поїхали харчі та речі.

«Поки вивантажували речі, спрацювали три сигнальні ракети…»

Микола досі не може спокійно спати: чи то ліжко зам’яке, чи то затепло у кімнаті. Бо ж там, де перебувають наші захисники, з комфортом якось не дуже.

– Умов немає жодних у тих бліндажах, – розповідає він про «нульові» позиції, на яких довелося побувати. – Якщо у вас дома за три хвилини закипає чайник і ви у затишку смакуєте ароматним гарячим напоєм, то там все по-іншому. Хлопці не можуть навіть нагріти води, бо ж роблять це під відкритим небом. Дим видно – і починається обстріл. Про те, щоб добре помитися та випрати речі, вже й не кажу. Це той випадок, коли дорожче життя, а не гігієна.

Із продуктами на «нульовій» теж погано. Тож хлопцям, у яких вже нічого не було, завезли цілий «Урал». Вони були під обстрілами, а ми, розвантажуючись, теж ніби відчували кулемет у спину. У цих хлопців вже навіть води не було. Поки вивантажували речі, спрацювали три наші сигнальні ракети…

 
 
 
 
 

 

(продовження історії читайте у свіжому номері газети «Володимирецький Вісник»)

Вікторія ЧЕРПАК.

Фото з особистого архіву Миколи Юраха.

 

У вас недостатньо прав для коментування.