HomeНаше життяПро те, що хвилюєЯкщо дерева на межі земельної ділянки...

Якщо дерева на межі земельної ділянки...

( 0 Votes )

Відповідно до Земельного кодексу України дерева, які стоять на межі суміжних земельних ділянок,  а також  плоди  цих  дерев  належать  власникам цих ділянок у рівних частинах. В свою чергу, кожен із сусідів має право  вимагати  ліквідувати  дерева, які  стоять  на  спільній  межі.  В такому випадку, витрати  на ліквідацію цих дерев покладаються на сусідів у рівних частинах. Але ж, якщо один із сусідів відмовляється від своїх прав на дерева, то сусід,  який  вимагає  ліквідації  дерев,  які  стоять  на спільній  межі,  повинен  один  нести витрати на ліквідацію дерев.

У випадку проникнення коренів і гілок дерев з однієї земельної ділянки на іншу власники та землекористувачі земельних ділянок мають право відрізати корені дерев і кущів, які проникають із сусідньої земельної ділянки, якщо таке проникнення є перепоною у використанні земельної ділянки за цільовим призначенням.

 Слід пам’ятати, що власники та  землекористувачі  земельних  ділянок  повинні обирати  такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення,  при яких  власникам,  землекористувачам сусідніх земельних ділянок  завдається  найменше  незручностей (затінення,  задимлення,  неприємні  запахи, шумове забруднення тощо).

 

Володимирецьке районне

управління юстиції

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.