HomeНаше життяПро те, що хвилюєСпокій лише сниться

Спокій лише сниться

( 0 Votes )

Школи активно готуються до нового навчального року. Деякі з них вже прийняті комісією, а деяким треба ще це пережити. Ось і Любахівська ЗОШ І-ІІІ ступенів завершує свою підготовку, а Володимирецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 «спокій лише сниться».

 «Наші внутрішні санвузли майже готові – треба лише перегородки встановити, до вересня встигнемо. Обійшлися вони нам у 184 тис. грн.; також встановили хороші заводські септики з високомісного поліетилену, які чистяться раз у три роки. Таке придбання коштувало нам 50 тис. грн. бюджетних коштів», – розповідає директор школи Людмила Сніжко.

Бюджет виділив кошти також і на зовнішні відкоси вікон з утепленням пінопластом (77 тис. грн). Ремонтні роботи виконував підприємець П.Дорожинський, якому Людмила Іванівна вдячна за якісну роботу та естетичний вигляд виконаних об’єктів.

Батьки завершили поточні ремонти ще на початку літа, і це результат організаційної роботи класних керівників.

Директор похвалилася, що в цьому році вони матимуть і євроремонт коридору на ІІ поверсі (за рахунок невеличкого шкільного підсобного господарства). Нові технології шпатлювання і не тільки освоювали весь колектив – і вчителі, і обслуговуючий персонал. «Ремонт ще не завершений, та будьте впевнені: там є на що глянути; наш колектив постарався на славу, за що всім велика подяка», – запевняє директор.

 

 

Також до нового навчального року відремонтовано меблі, замінено дверні блоки по всій школі, придбано сучасні гардини в коридор. Підручниками школа забезпечена на 100%. «Багато чого вже є і багато чого ще хочеться. Комп’ютерами та Інтернетом школа забезпечена давно. Але в нас огорожі школи ще нема, фасад і дах потребують ремонту. Та не все одразу. Ми й так цьогоріч відмінно профінансовані управлінням освіти, молоді та спорту, за що дякуємо нашому начальнику Анатолію Рижому».

А от Володимирецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 «спокій лише сниться». Будівництво санвузлів трохи збило звичайний процес підготовки школи до нового навчального року.

– Звісно, не встигнемо до вересня. Але вже досягнення – вони в нас таки будуть! Питання внутрішніх туалетів стояло гостро завжди. Тому батьки, звичайно, раді такій обновці школи, – говорить директор школи Олена Тарасюта (на санвузли в цій школі виділено 200 тис. грн.). – У нас дуже багато учнів із багатодітних сімей. Бувають випадки, коли в школу ходять до 7 дітей з однієї сімї. Розумієте, як це важко їхнім батькам? Та попри це, вони з розумінням ставляться до питання поточних ремонтів класів, адже хочуть дітям забезпечити ще кращі умови для навчання. І колектив наш творчо підходить до облаштування кабінетів.

 

 

За словами Олени Миколаївни, всі основні надходження пішли на дошкільний підрозділ (до речі, вражаюче облаштований і декорований!), тому школа нині не може похвалитись якимись глобальними придбаннями. Підручниками на 100% забезпечені 1-9 класи, 10-11 класи – частково. Окрім того, проведено поточний ремонт одного котла, планується до кінця року завершити благоустрій території. І знову ж таки, насущна проблема – покрівлі школи, ремонт фасаду та реконструкція парадного входу.

 

 

Вкотре розумію, що попри фінансування шкіл (краще чи гірше), треба мати ще й хороший колектив, бо без його ініціатив і натхнення діла не буде. Силами колективу, Олена Миколаївна каже, в школі відкривають міні-етномузей. Збирали експонати звідусіль і тепер заклад має свою родзинку.

Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.