HomeНаше життяДолі людськіРовесники незалежності

Ровесники незалежності

( 0 Votes )

Цьогоріч наша молода і красива суверенна держава відзначає свої 22. Такі ж молоді і красиві - ровесники незалежності, адже їм теж всього лиш 22, і у них все ще попереду. Вони живуть у Кузнецовську. Амбітних та активних, але, все ж, різних, їх об’єднує одне – усі по-своєму прагнуть незалежності.

 

Він – звичайний хлопець, який одного дня вирішив довести, що здатен на більше.

Славка зустрічаю біля стадіону, він трохи сором’язливо відповідає на запитання, але погляд має відкритий і щирий. Розповідає, що любить спорт. Ходить у тренажерний зал, займається важкою атлетикою.

– Подивившись одного дня на себе, я зрозумів, що хочу мати гарну статуру, хочу подобатися не комусь, а собі, – розповідає хлопець.

Два з половиною роки займаючись, він досягнув того, про що мріяв, і довів, що має не тільки силу у м’язах, а й силу волі.

Наразі Слава навчається у Нововолинському електромеханічному технікумі, і в його планах – знайти гідну роботу та створити сім’ю. Але заняття спортом покидати не хоче – дуже вже впертий та цілеспрямований.

Катя – романтична натура, модель, знавець візажу та вчитель французької мови.  Вона обожнює свою професію, але не менше любить хобі, яким зараз заробляє на життя.

Навчалася дівчина у Київському національному лінгвістичному університеті. А на запитання, чому обрала фах вчителя французької мови, відповідає: «Тому що французька важка, цікава, мелодійна і дуже поширена».

Під час навчання Катя пройшла курси макіяжу і  тепер творить справжню красу, співпрацюючи з кількома салонами.

– Я просто шукала себе, перебирала різні хобі, але ніщо не приносило справжнього задоволення. Якось мене запросили у школу макіяжу в якості моделі. Я почала цим цікавитись, читати статті та книги по колористиці, техніці макіяжу. Потім пішла на курси в одну з кращих шкіл стилю і макіяжу Києва. За  час навчання все стало на свої місця, можна було вистояти на ногах 3-4 години, доводячи до ідеалу образ моделі, але крім втоми відчувалось глибоке задоволення, – захоплено розповідає дівчина.

Катя тривалий час працювала моделлю. Але у планах дівчини знайти роботу по спеціальності, адже французька мова для неї – перш за все.

Студент Національного університету водного господарства та природокористування Денис займає активну життєву позицію і прагне до змін. Він працює на РАЕС, але піклується не тільки про себе, а й про долю міста.

– Хочеться, щоб у нас були хороші місця для відпочинку, влаштовувалися різноманітні концерти, виставки. І без алкоголю, адже без нього жодне свято чомусь не обходиться, – ділиться думками хлопець.

Денис має цікаве хобі – ще змалку любить їздити на велосипеді.

– Хочеться зібрати рюкзак і виїхати з друзями кудись за межі міста, подорожувати, адже навіть у нашому районі є багато цікавих місць, які варто відвідати! – каже Денис.

Розповідає, що хотів би переїхати до великого міста, де є більші можливості для особистого розвитку.

 

Найдивніше те, що кожен із моїх респондентів у певний спосіб говорив про самостійність. Їм усім хотілося бути незалежними від когось або чогось: обставин, грошей, чужих думок.

Вони усі різні, але разом з тим однакові – юні, необізнані у життєвих негараздах, але наполегливі. Кожен із них має мету, до якої йде своїм шляхом, своєю дорогою.

Анна ЛОГВИНЕНКО.

 

У вас недостатньо прав для коментування.