HomeНаше життяЗустрічі для васГолова Володимирецької РДА – Володимир Савонік (+відео)

Голова Володимирецької РДА – Володимир Савонік (+відео)

( 0 Votes )

Володимир Володимирович Савонік народився 7 жовтня 1985 року у селищі Володимирець. Навчався у райцентрівській школі № 2 (нині колегіум) по гуманітарному профілю.

Після закінчення школи (2003 рік) поступає на історико-соціологічний факультет Рівненського державного гуманітарного університету і в 2008 році отримує спеціальність політолога.

У січні 2009 року Володимира Савоніка призначено завідувачем районного музею, де він і працював до травня 2013-го. Далі, із серпня 2013-го по березень 2014-го, працює у приватного підприємця начальником виробництва.

З 24 березня по 14 квітня проходив стажування у Володимирецькій райдержадміністрації.

Одружений. Партійний, член ВО «Свобода».

17 квітня 2014 року виконуючий обов'язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ підписав розпорядження № 633/2014-рп Про призначення В.Савоніка головою Володимирецької районної державної адміністрації.

З нагоди офіційного представлення, яке відбулося у середу надвечір, ми зустрілися з новим керівником району та задали йому кілька запитань.

– Володимире Володимировичу, вітаємо вас із призначенням і бажаємо успіхів на цій нелегкій посаді. Це ваш перший робочий день. З яким настроєм прийшли на роботу?

– Дякую за вітання. Як ви вже знаєте, я 2 тижні проходив стажування в адміністрації, але офіційно, після призначення, сьогодні справді мій перший день. Настрій, можна сказати, бойовий, тому що під час стажування ми напрацьовували і кадрові призначення, і коло проблем, з якими треба першочергово працювати. Завдань дуже багато, проблем дуже багато. Вирішувати їх будемо уже з першого дня, тому з іншим настроєм, ніж бойовий, я думаю, навіть приходити не варто.

– Чи сформована уже команда?

– Над командою працюємо. Є, звичайно, і кандидатури заступників, але вони затверджуються у Рівненській обласній державній адміністрації. Хоча команда формується фактично з початку мого стажування в РДА.

Голова Володимирецької РДА – Володимир Савонік
 

– На ваш погляд, які проблеми потребують першочергового вирішення і над чим будете працювати?

– Оскільки я корінний володимирчанин, то з проблемами Володимирця, звичайно, знайомий. Та найнагальніше питання, яке турбує всю громаду району, це, звісно, проблема бурштину. Ця проблема спільна і для Дубровицького, і для Сарненського, і навіть частково для Рокитнівського районів, тому й вирішувати її будемо разом, на рівні області, з допомогою законодавчих механізмів. Буде врахована й думка громади, з якою однозначно будуть проводитися зустрічі і консультації. Далі відбудеться спільна нарада в області, де голові ОДА представлять напрацювання кожного району для вирішення проблеми. Тоді й виробимо найоптимальніший варіант легалізації видобутку бурштину.

Окрім того, одна із першочергових проблем, звичайно, наша недобудована лікарня. Її почали  реконструювати, роботи виконали фактично на 80 відсотків. Це приносить великі незручності нашим людям. Я особисто бачив, в яких непростих умовах працюють лікарі і приймають пацієнтів. Тож максимум зусиль ми спрямуємо на те, щоб чимшвидше закінчити ремонт лікарні. Працювала міжвідомча комісія, відбулася зустріч з головою ОДА Сергієм Рибачком, який нам пообіцяв підтримку. З нашими напрацюваннями ми поїдемо в область і будемо домовлятися, щоб в найкоротші терміни закінчити всі роботи і почати лікувати людей.

Ще одна проблема – дороги. Всі бачать в якому вони стані: і в самому Володимирці вони не ідеальні, а в районі їх по деяких напрямках просто немає. Тому, вирішивши законним чином питання з бурштином, ми надіємося на кошти, які в результаті надійдуть до бюджету. У першу чергу спрямуємо їх на реконструкцію доріг.

– А «зелений туризм» плануєте розвивати надалі?

– Однозначно! Я сам чотири роки до нинішнього призначення працював директором музею, тому з культурою і туризмом знайомий трохи більше, ніж з іншими галузями. Тож розумію, що туризм у Європі (і найближчими роками у нас) займе своє чільне місце і приноситиме прибуток. Враховуючи тотальну економію державних бюджетних коштів, нам доведеться шукати додаткові джерела надходжень. Одним із них ми плануємо зробити легалізацію добування бурштину, другим – розвиток «зеленого туризму».

– Дякую за розмову!

Розмовляв Сергій СКІБЧИК.

 

У вас недостатньо прав для коментування.