HomeНаше життяЗустрічі для васСергій Лехкобит: відомий актор маленького зросту з Володимирця

Сергій Лехкобит: відомий актор маленького зросту з Володимирця

( 0 Votes )

«Дамський угодник», «Маліпус», «Актор маленького зросту», «Малиш»… Ці та інші доброзичливі прізвиська мужньо на своїх плечах несе одна людина – відомий актор Сергій Лехкобит з Володимирця.

Низький хлопець (138 см), але людина з великої букви. За 2 роки зумів втерти носа всім тим, хто в шкільні роки ображав його та знущався над невисоким ростом.

За плечима земляка вже безліч кліпів з українськими та російськими співаками, зйомок у шоу-програмах, а про кількість інтерв’ю годі й казати: Сергій засвітився в різних відомих газетах всеукраїнського рівня, а мережа Інтернет без вагань видасть у пошуковику його фотографії, кліпи та групи у соцмережах.

«Володимирецький вісник» довго «ловив» Сергія, щоб поспілкуватись. Однак при зустрічі виявилось, що не обов’язково їхати у Київ на інтерв’ю: куди б робота не закинула, а до батьків у Володимирець він приїжджає щомісяця.

При зустрічі актор по-простому протягнув руку і без пихи привітався.

Довго чекав? Мабуть, вже й автографи встиг роздати, – питаю.

– Та ні, не доріс я ще до автографів, – жартує. – Мене тут всі знають, всі вітаються, але нащо ті автографи. Це не для мене. Не вистачало мені ще зазнатись. Не люблю цього.

То розповідай з самого початку: де, куди, звідки, як?

– Народився у 1994 році у Володимирці. Закінчив третю школу. Вчителі не дадуть збрехати, вчився кепсько. Але якось-таки подолав 9 класів. Друзів особливо не було, бо багато хто глузував з мого росту… Потім вступив до ВПУ-29 на оператора комп’ютерного набору. Вже згодом зрозумів, що в майбутньому бачу себе лише актором.

Отак ні з того, ні з сього в тобі прокинулося це бажання?

Чесно: ні в школі, ні в училищі я не брав участі ні в яких гуртках, і ніхто мені не відкривав очей на себе. Можливо, допомогло те, що я мав власний комп’ютер і доступ до мережі Інтернет. Я зрозумів, що в мені є родзинка – мій зріст. То чому б себе не спробувати на телебаченні? Тому вже на другому курсі училища почав розсилати заявки на різні кастинги різних телеканалів.

І як? Успішно?

Сергій Лехкобит:  відомий актор маленького зросту з Володимирця– Як бачиш. Хто стукають, тому відкривають. На початку третього курсу навчання у ВПУ мене запросили на шоу «Хвилина для перемоги» (ТРК «Україна»). Мені тоді було 17 років. Поїхав. З самого ранку до пізньої ночі чекав своєї черги у зйомці. Вже і замучений був, і переляканий… Та витримав це психологічне напруження. І в результаті ще й виграв свої перші великі гроші – 35 тисяч гривень.

О, вітаю. І на що ж їх витратив?

– Не пам’ятаю. Правду кажучи, я людина економна, тим більше, наші часи до того примушують. У мене не було особливої мрії – на що витратити такі гроші. Так що вони в банку досі лежать…

Оце витримка…

– Трохи є. Друзі зараз жартують, що скоро мільйонером стану… Але до того точно далеко (посміхається).

Знаю, що ти зараз живеш і в Києві, і в Москві…

– Так, кочую просторами обох країн вже третій рік. У 2012 році я переїхав до Києва, твердо вирішивши здобути кар’єру актора. За плечима – відсутність досвіду і практики, перед очима – невідоме місто, невідомі люди, невідома сфера діяльності.

І з чого почав відкривати столиці?

– Відвідуючи курси акторської майстерності, почав розсилати свої дані по всіх агентствам, які мають відношення до шоу-бізнесу. Сам себе рекламував, сам себе піарив. Акторські курси мало що дали. Дирекція обіцяла своїм учням практику, відкриту дорогу в шоу-бізнес, але цього не сталось. Та ми були кинуті напризволяще. Хто як міг, так і проштовхувався в той блискучий світ. Я одразу собі поставив «планку» – ніколи не працював безкоштовно, навіть за відсутності досвіду. Поступово почали надходити запрошення на зйомки. Десь якесь шоу, вечірка, кліпи, корпоративи, телепрограми, а далі – й серіали, короткометражки.

Які саме, наприклад?

– Їх дуже багато, на різних телеканалах. Перша стрічка, де я взяв участь, – серіал «Містична Україна», потім були інші – «Віталька», «Половинки», «Бардак»… Серед шоу та телепередач – «Хвилина для перемоги», «Альо, директор», «Червоне та Чорне», «100000 за правду», «Бурлеск», «Стосується кожного», «Говорить Україна», «Самые удивительные персоны». Серед фільмів «Храбрый портняжка», «Архімед», «Граций і Маленький принц», та інші. Все залежить від бюджету фільму та його продюсера. Звичайно, треба з чогось починати. Можливо, ці стрічки не надто відомі, але, як пророкують мені знайомі телезірки, – у мене ще все попереду.Сергій Лехкобит:  відомий актор маленького зросту з Володимирця

Отже, тепер маєш друзів серед відомих зірок?

– Та з ким вже тільки життя не зводило! З багатьма спілкувався, знімався, з багатьма зберіг дружбу. Досі спілкуємось, переписуємось. Це Стас Костюшкін, Борис Моісеєв, Ольга Полякова, Ігор Гаспарян, Олександр Кривошапко, Олена Філонова, Лілія Кіш… Всі вони хороші люди, приємні. Поринувши у світ шоу-бізу, можу стверджувати, що про зірок часто пишуть неправду, описують їх не такими, якими вони є насправді.

Ти часто буваєш у Москві. Останні події в Україні не відобразились на твоїй роботі з російськими працедавцями?

– Останні події дуже вплинули і на український, і на російський шоу-бізнес. Зараз у багатьох – криза в роботі. Хтось закриває агентства, кар’єру. Але, слава богу, на мене поки що це не вплинуло. І на спілкуванні з російськими друзями – також. Я чисто спілкуюсь обома мовами, а московські колеги кажуть, що маю хороші здібності. І якщо так, то на кар’єру не вплине ні політика, ні ще щось. Запросять, якщо потрібен. Принаймні, зараз запрошують.

І що у тебе надалі в планах?

– Шоу-бізнес – такий примхливий і непередбачуваний!.. Зараз може бути пусто із замовленнями, а завтра зателефонують – і на тобі: зйомки кліпу, шоу, або ж вечірка якась – все на один час. Наразі у червні планується запис кліпу на пісню Філіппа Кіркорова «Кумир».

Ти, бачу, підкачаний. Займаєшся спортом?

– Ні, сам по собі такий. Але веду здоровий спосіб життя. Не палю, випиваю зрідка і лише в розумній мірі. Того ж вимагаю і від дівчат, з якими спілкуюсь.

Тебе друзі називають дамським улюбленцем. Чому так?

– Прізвисько говорить саме за себе. Я люблю дівчат. І вони люблять мене. Що в тому поганого? У мене багато друзів серед осіб прекрасної статі… До жінок підхід треба. Одна з газет навіть колись брала у мене інтерв’ю на тему, як знайти підхід до жіночої статі. Але я не люблю, коли дівчина палить. Це негарно. Люблю, щоб хазяйською була, щоб готувати смачно вміла. Отаких я поважаю і ціную. Разом з тим не люблю тих, що спілкуються зі мною через якусь вигоду – популярність чи гроші. Це неприємно.

Ти – яскравий приклад людини, яка створила себе сама. Ти зміг добитись усього, що в тебе є, сам. Багато хто мріє про те, що зараз ти маєш. Що порадиш тим, хто хоче пробитись у шоу-бізнес?

– Ніколи не здавайтесь. Йдіть до своєї мети за будь-яких перешкод. І якщо вам відмовляють у зйомках знову і знову, тиждень за тижнем, місяць за місяцем – це ні про що не говорить. Це щось на кшталт «бачу ціль, не бачу перешкод». Бо сьогодні ти під конем, а завтра – на коні. Цим і треба керуватись. І ніколи не сумніватись у своїх здібностях.

Може ти хотів би щось передати своїм землякам через газету?

– Хотів би подякувати всьому Володимирцю. Хтось був на моєму життєвому шляху мені другом чи кривдником… Але ви всі – мій досвід. Ви всі зробили мене сильнішим. Особлива подяка вчителям школи та ВПУ. Багато чого вони витерпіли від мене. За це їм і дякую. Ну і, звичайно, передаю привіт нашим прекрасним дівчатам з Володимиреччини (посміхається).

Дякую за бесіду, Сергію, бажаю тобі нових звершень і досягнень!

– І вашій газеті спасибі!

Спілкувалась

Олена СТЕЛЬМАЩУК 

 

У вас недостатньо прав для коментування.