Дякуємо, що лишилися з нами!

( 0 Votes )

 

Звернення від редакції газети «Володимирецький вісник»

Шановні наші читачі!

Завершилася передплатна кампанія на друге півріччя 2014 року. По її результатах уже можна підбити підсумки читацької уваги до районної газети «Володимирецький вісник» і щиро подякувати усім, хто був з нами увесь цей час і продовжує залишатися відданим передплатником районки.

Порівняно з початком першого півріччя тираж несуттєво упав (трохи більш як на 100 примірників). Враховуючи катастрофічне зростання цін на усе (в тому числі на поліграфічні послуги – майже удвічі, на пальне – на третину, і т.д.) та режим тотальної економії, в якому перебуває населення, це означає, що газета зберегла свої позиції на ринку інформаційних видань. У той же час з боку «Вісника» ціни на рекламно-інформаційні послуги і на передплату не піднімались. Хоча, прогнозуючи потайне зростання цін та відсутність дотаційної підтримки з бюджету, передплатну ціну на наступний рік та на деякі види реклами доведеться піднімати – просто щоб вижити.

До слова, в Кузнецовську у липні в силу різних причин (і економічних, і політичних) закривається єдина інформаційна газета «Вісті» – офіційне видання міськради. Прикро, що зникають видання малої преси. Але це геть не означає, що ми стали монополістами на інформаційному ринку краю, а наш тираж «надутий» адмінресурсом, як багато хто любить звинувачувати. Сьогодні зароджується принципово нове суспільство, і якщо людина не поважає якесь видання, то знайде масу причин його не передплатити. Адже на ринку стільки газет і журналів – вибирай до душі!..

Ми, як комунальне видання, співпрацюємо із владою усіх рівнів, з усіма чиновниками, громадськими організаціями та публічними особами. А це означає взаємну користь: готуючи публікації про працівників освіти чи медицини, ми розраховуємо на інтерес цих людей до газети у вигляді передплати.

Особливу подяку хочемо висловити за розуміння та підтримку голові райради Василю Ковеньку, голові райдержадміністрації Володимиру Савоніку, начальникам усіх управлінь та відділів РДА. А персонально дякуємо начальнику управління освіти та науки Володимирецької РДА Анатолію Рижому, головному лікарю КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Івану Караїмчуку, начальнику управління культури і туризму Валентині Пінчук, директору районної бібліотеки Ілоні Курач та всім іншим, хто за службовим обов’язком і по велінню душі сприяв передплаті нашої газети.

Хороша це практика чи погана, вважаємо, оцінять самі читачі – по цікавих матеріалах та інформаційному насиченню. Адже «Володимирецький вісник» ніколи не уникав гострих тем і скандальних публікацій. Ми не мовчали під час Майдану і нерідко змушували чиновників виконувати свої професійні обов’язки та вирішувати проблеми, які тягнулись місяцями, а то й роками.

Ось і зараз в кулуарах Верховної Ради наші спецкореспонденти шукають правду про скандальні закони легалізації не менш скандального видобутку бурштину, спілкуються з народними депутатами і чиновниками найвищого рівня. Ми друкуємо серйозну політичну та літературну аналітику, орієнтуючись на смаки найвибагливішої аудиторії.  Проте у концепцію своєї роботи ніколи не ставили за мету когось образити чи принизити і завжди шукаємо компромісів у будь-яких ситуаціях. Адже репутація хорошої газети не лише в тому, щоб не допускати прикрих помилок, а й в умінні їх виправляти…

Попри економічну і політичну кризу в Україні, попри війну на Сході і зниження купівельної спроможності люди не втратили віри журналістам, які стараються подавати максимально об’єктивну інформацію. Ми щиро дякуємо усім читачам, усім передплатникам і всім поштовикам в особі начальника Володимирецького ЦПЗ №7 Мефодія Бедика та керівника групи передплати цього підприємства Людмили Манзик. Це ті люди, завдяки яким ми існуємо (бо дотації з бюджету не отримуємо ні копійки) і які завжди нам допомагали.

У нашій журналістській когорті з’являються нові імена – бо цей свіжий струмінь життєво необхідний будь-якій газеті. Але щоб газета була справді цікавою і потрібною читачам, потрібен зворотній зв'язок у вигляді листів, дзвінків та особистих візитів у редакцію. Адже нам варто знати думку кожного читача: як оцінку нашої роботи, як резонанс на ту чи іншу подію, на висловлювання політиків, державних чи громадських діячів. Для цього ми й створили комунікативний майданчик – сайт polissya.net, численні користувачі якого вже й самі створюють гострі теми та інформаційні приводи.

Хочемо звернутися і до всіх користувачів сайту: він задумувався аж ніяк не для того, щоб поливати брудом чиновників, владу та один одного. Часто бажанням правди за будь-яку ціни чи намаганням вивести когось на чисту воду можна принести більше шкоди, ніж користі. Адже інколи треба піднятися над собою, щоб побачити й оцінити інших. А це дуже важко, особливо в Інтернет-просторі, де можна сховатися за маскою Гостя чи іншого аноніма.

Тож будьте толерантними і не висловлюйте голослівних звинувачень, особливо якщо це стосується діяльності влади, персоналій державних чиновників, медиків, міліціонерів, прокурорів, учителів і т.д. Інколи, щоб оцінити наслідки того чи іншого рішення, треба мати спеціальні знання  і – час (місяці або й роки). Коли ж це стосується, скажімо, звинувачень у непрофесіоналізмі чи хабарництві, то не забувайте: не всі одним миром мазані. Звинувачуючи одного лікаря чи міліціонера, тим самим паплюжите всю медицину та систему правоохоронних органів. Чи всі вони заслуговують того?.. Подумайте, перш ніж рубати правду-матку (особливо не обтяжуючи себе конкретикою і не відповідаючи за свої слова).

Тож не ображайтеся, якщо деякі коментарі модеруватимуться (тобто викидатимуться неаргументовані звинувачення) або й взагалі зніматимуться з публікації.

У журналістиці краще керуватися правилом «не нашкодь», аніж перетворювати газету чи сайт на помийну яму порожніх амбіцій.

Ще раз дякуємо, що ви залишилися з нами, і пам’ятайте, що в душі кожен із нас трошки журналіст. Тож звертайтеся до нас, розповідайте про свої радощі і здобутки, діліться проблемами і сумнівами. А журналісти газети та сайту обов’язково реагуватимуть на ваші звернення.

Ми не даємо готових відповідей – ми допомагаємо їх знайти.

З повагою Сергій СКІБЧИК,

головний редактор, від імені колективу газети та сайту.

 

У вас недостатньо прав для коментування.