Рафалівська Ванга чи лісова Мавка?

( 0 Votes )

Стаття у «Володимирецькому віснику» «Хто вкрав у рафалівчан знаменитого дуба?» у номері 50 від 18 грудня 2014 року нагадує рафалівчанам героїню з драми-казки Лесі Українки» «Лісова пісня» лісову Мавку, бо тільки вона жила в лісі і вміла розмовляти із деревами, бачила їхні сльози, чула їхні крики. Авторка статті Тетяна Савенко, здається, живе не в лісі, а в цивілізованому селищі, то як же вона може бачити сльози дуба і чути його крик?

Можливо, Тетяна Савенко – рафалівська Ванга, яка визначає вік дуба – 300 років, коли селищу тільки 112 років? але Ванга пророкувала, говорила людям тільки правду, фантазією і догадками не жила.

А правда про дуба така.

До виконавчого комітету Рафалівської селищної ради у березні 2014 року надійшла заява від жителів вул. Слов’янська Шуриберка В.А., Музики І.С., Пасічник Г.З. з проханням дати дозвіл на зрізання дуба, який заважає повітряним лініям, часто з ладу виходять телефони, інтернет-зв’язок. Рішення про дозвіл виконавчий комітет видав після обстеження дуба комісією по обстеженню зелених насаджень, що підлягають знесенню. До складу комісії входять: лісничий, майстер ДП «Володимирецький лісгосп», депутат селищної ради, заступник селищного голови по фінансовій частині, інженер по охороні праці, лісник.

Комісія обстежила і видала довідку, в якій вказано кубомасу та вартість дров’яної деревини твердолистяних порід станом на 19.03.2014 року згідно такої довідки становить 278,40грн.

Виконавчий комітет селищної ради 29.04.2014р. видав рішення про дозвіл на зрізання дуба, в якому зобов’язав заявників з метою не пошкодження комунікацій взяти відповідні дозволи в «Укртелекомі», «Рівнеобленерго», при проведенні валки дерева суворо дотримуватись правил технічної безпеки.

Згідно Генерального плану забудови селища, затвердженого у 2013 році, раніше побудовані Рафалівським держлісгоспом багатоквартирні будинки нанесені на плані, бо вони знаходяться в межах населеного пункту на землях громадської та житлової забудови. Ніякі зміни схеми поділу земель щодо будівництва в лісовому фонді по генеральному плану не передбачено – бо це суперечить чинному земельному законодавству. Можливо, «Рафалівська Ванга» вже пророкує наперед, що колись там буде вестися будівництво. На перспективу Рафалівка буде розбудовуватись відповідно до Генерального плану забудови населеного пункту.

Виконавчий комітет

фото з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.