Міст своїми руками (+фото)

( 0 Votes )

Прочитавши статтю про побудову моста у Великих Телковичах, я вирішив написати про міст, який роблять жителі сіл Новосілки і Малі Телковичі через річку Стир.

Кожного року весною нашим односельчанам приходиться зводити міст, який дуже потрібний ,  тому  що за рікою люди мають сінокоси, ближче і зручніше діставатись до сіл Зарічненського району, а саме: Річиці (2-3 км), Борової (10 км) на базар. Міст  зводять кожного року протягом 15 років

Будувати  міст дуже тяжко.  Люди палі забивають вручну, але вручну так їх не можуть забити як машиною, через що зимою  крига зносить його, то щоб залишився матеріал приходиться міст розбирати. Праця по зведенню моста дуже важка, особливо важко забивати палі.По мосту їздять підводами, тракторами. Автомобілями  могли б теж їздити, якби від річки до Річиці була насипана дамба.  

На жаль, ми не можемо зробити такий міст як у Великих Телковичах, (не володіємо такими фінансами). Надіємося, що після виходу цієї статті знайдуться меценати, які нам допоможуть зробити такий міст як у Великих Телковичах. А так будуємо самі (допомагають хто як може: хто грошима на матеріали, а хто роботою, а хто каже: «Він мені непотрібний»..

Особлива заслуга в побудові моста місцевого жителя Шершня Степана Адамовича, який цю справу організовує (на фото сам). Кожного  року він згуртовує людей для побудови моста.  Мабуть,  як би не він, то і не було б у нас такого моста.

Будь ласка, надрукуйте цю статтю на сайті і у Володимирецькому віснику.  

 
 
 

 

Жителі с. Малі Телковичі Новак Іван Адамович , Блищик  Лідія Михайлівна, Мельник Андрій Іванович

 

У вас недостатньо прав для коментування.