Уточнення до "Книги пам'яті" по Володимирецькому району: Лозки

( 0 Votes )

 

ВЕЛЬМИШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ВОЛОДИМИРЕЦЬКОГО РАЙОНУ!

Ви знаєте, що у нашій області вийшла «Книга Пам’яті і Слави Волині» в 16-ти томах, яка присвячена борцям за волю України.

13-тий том цієї книги присвячений вихідцям Володимирецького району.

Я, як автор цієї книги, і до сьогоднішнього дня часто отримую інформацію від мешканців області, які володіють певною інформацією. Є пропозиції, є доповнення, є і дані про помилки, які вкралися у зміст книги. Мені, як автору, з однієї сторони це приємно, а з другої – і неприємно.

Про все в коротенькому листі не опишеш, але дещо можна й сказати.

Так, у 13-ому томі «Книга Пам’яті і Слави Волині» на сторінках 148-149 названі борці за волю України із села Лозки. Є там прізвище Зота Леонтійовича ПАМПУШИКА, 1922 року народження. Тоді, коли я збирав цю інформацію, у мене не було можливості достеменно перевірити дані очевидців-інформаторів. З часом деякі дані вдалося перевірити. От тепер я змушений визнати, що цей чоловік був помилково занесений до книги Пам’яті як учасник визвольних змагань.

Насправді він був учасником Другої світової війни у складі радянської армії і має державні нагороди. Інформація про те, що він був повстанцем, не підтвердилося ще живими свідками того часу. Тому я визнаю цю помилку і повідомляю жителів села Лозки і решти сіл, щоб для майбутніх поколінь була справедлива інформація.

Можливо, це не одна і не остання помилка. І хоч як мені це неприємно, але така інформація повинна бути правдива.

Перед всіма жителями Володимирецького району і особливо села Лозки приношу свої вибачення. Я не падаю духом і не боюся інших можливих неприємностей й чекаю на будь-яку інформацію.

 

 

З повагою – Олександр Сергійович ДЕНИЩУК,

автор «Книги Пам’яті і Слави Волині», кавалер Ордена за заслуги ІІІ ступенів.

ілюстрація з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.