Футболістка з Цепцевич -- кращий воротар "Кубка надій ФФУ"

( 0 Votes )

 

Чотири дні на Уманщині проходив фінал престижного дитячого турніру «Кубок надій ФФУ».  В цих змаганнях, що проводить федерація футболу України між собою змагалися Центри підготовки та розвитку дівочого футболу (Рівненський, Харківський, Донецький та Чернігівський).

 

Приємно, що в складі Рівненського МРЦ була і представниця Володимиреччини, вихованка тренера Павла Ярути – Анастасія Кибиш, 2000 року народження з Великих Цепцевич.  У складі команди Рівненського МРЦ були також представниці Волинської та Івано-франківської областей. 

Анастасія Кибиш, кращий воротар змагань
Варто відзначити, що Анастасія провела всі матчі без замін, й пропустила всього один м’яч у свої ворота, за що й була нагороджена як кращий воротар змагань. Анастасія відмічає, що турнір пройшов на високому організаційному рівні. Маленькі 12-річні учасниці проводили свої поєдинки на чудовому газоні новенького стадіону в Городецькому і на штучному полі стадіону "Уманьферммашу" (коли негода втрутилася в перебіг подій). Проживали спортсменки у відремонтованому готелі "Умань", а смачно харчувалися в кафе. Відмічає юна футболістка й екскурсію, для дівчаток і їх тренерів до красуні-Софіївки, яка не залишила байдужим жодного!

Що стосується власне змагань. Коли грають такі юні спортсмени – для дорослих цифри на табло не мають бути визначальним фактором! Команди Рівненського, Донецького і Чернігівського центрів продемонстрували гарну підготовку. Усі три матчі між цими командами завершилися мінімальними перемогами однієї з команд. Оскільки двічі виграла команда Рівненського центру, то саме вона і стала чемпіоном; другими стали представниці Донецького МРЦ; третіми – Чернігівського; четвертими – збірна Харківського і Луганського МРЦ.


Нагородження спортсменок проводили представник жіночого комітету ФФУ Р.В. Діденко і заступник голови Уманської РДА С.В. Рогальський. Вони також висловили задоволення від побаченого та побажали юним учасницям успіхів у подальшій кар’єрі.

Дівочий футбол на Володимиреччині пропагується з 2002 року. Саме тоді у Володимирецькій КДЮСШ були відкриті перші відділення дівочого футболу. Першими тренерами дівочих команд були Анатолій Босик (Новаківське відділення) та Петро Годунок (Великожолудське відділення); всього на той час жіночим футболом займалася 41 дівчинка.

Саме вихованка Анатолія Босика Світлана Будник досягла найбільших успіхів і була гравцем національної збірної команди України з футболу: U-15, U-17, U-19. Вихованки Петра Годунка Ганна Мордас та Ольга Килюшик у складі збірної команди області стали переможцями Всеукраїнських змагань з футболу серед дівчат 1989-1990 років народження, а Інна Леус та Ганна Килюшик на таких же змаганнях серед дівчат  1991-1992 років народження стали призерами.

Сьогодні кількість вихованок збільшилася до 62. Розширилася й мережа дівочого футболу: крім Великого Жолудська (тренер Г. Мордас), він культивується у Великих Цепцевичах (тренер П. Ярута) та Великих Телковичах (тренер С. Блищик). Наші дівчата є постійними переможцями й призерами змагань різних рівнів.

А на завершення хочеться подякувати юним спортсменам незалежно від статі і зайнятого місця за їх вибір. Адже вони вибрали здоровій спосіб життя, і це головне!

Олександр ГРЕБЕНЬ,

спеціаліст 1-ої категорії відділу молоді та спорту

управління освіти молоді та спорту райдержадмістрації.

 

У вас недостатньо прав для коментування.