Свято футболу у Володимирці

( 0 Votes )

 

У неділю 2 серпня, в спекотний день останнього місяця літа, стадіон «Янтар» зібрав чи не найбільшу кількість вболівальників. Більше тисячі  глядачів стали свідками найпопулярнішої гри у світі, яка називається «Футбол».

Рішення виконавчого комітету Володимирецької РФФ про проведення двох півфіналів кубку району в один день і в однакових умовах отримало позитивні відгуки, таким чином, «Свято футболу» у Володимирці  відбулося. Команди, які в цей день взяли участь у півфіналі кубку району, є головними конкурентами чемпіонату. Але все по порядку.

О 13 годині коли температура повітря саме набирала обертів, на товариський матч вийшли збірна команда ветеранів району «Верес-V» та команда  ІІ ліги ФК «Новаки». Команда ветеранів 35+ у цьому поєдинку нічим не поступалася своїм молодим суперникам, а другий тайм взагалі повністю переграла у всьому. Отже, досвід вилився у результат: 3:0 на користь команди «Верес». Це дуже хороший заряд для наших ветеранів перед початком другого кола чемпіонату області у боротьбі за дві фінальні путівки. Нині наші ветерани у північній групі треті після Кузнецовська та Сарн.

 Другими на поле центрального стадіону району вийшли команди «Юність» (Кідри)  та ФК «Рафалівка». З перших хвилин футболісти обох команд не стали приглядатися один до одного, а одразу ж пішли атакувати суперників. Вже на восьмій хвилині гри після подачі кутового в штрафному майданчику В. Дацький, вистрибнувши вище всіх, відмінним ударом головою посилає футбольну кулю у ворота своїх опонентів. Рахунок відкрито – 1:0 на користь  ФК  «Рафалівка».

Намагаючись вирівняти своє становище, гравці «Юності» перейшли до більш рішучих дій і в декількох своїх контратаках могли зрівняти рахунок, але відмінно зіграли воротар та захисники суперника.

З перших хвилин другого тайму знову почали гостро атакувати  ворота Рафалівки футболісти з Кідер. І результат не забарився: на 51 хвилині Олександр Ткач зрівнює рахунок.

Далі гра перейшла у більш спокійніше русло. І лише з сімдесятої хвилини знову гравці додали в швидкостях. Спочатку на 72 хвилині Р. Похила  робить рахунок 2:1, а через п’ять хвилин його товариш по команді Н. Сепанюк ставить крапку в цьому поєдинку.

Отже, 3:1 на користь ФК «Рафалівка».

Далі футбольні баталії футбольного свята продовжили дві команди, між якими вже не один рік точиться безкомпромісна та запекла боротьба у верхній частині таблиці чемпіонату та кубку району. Це Сопачівський «Стир» та В.Цепцевицька «Горинь».

Цей поєдинок також почався гострими атаками обох команд і вже на восьмій хвилині Б. Данилко з одинадцятиметрового відкриває рахунок – 1:0 на користь сопачівців. Як  не намагались пробитись до воріт суперника у першому таймі гравці «Горині», та захист стирян витримував цей натиск і ще гостро контратакував.

По перерві, провівши ряд замін, гравці з Цепцевич активізувались, і це принесло результат. Вийшовши на заміну, молодий півзахисник «Горині» С. Гребень на 59 хвилині не залишив ніяких шансів воротарю суперника  і зрівняв рахунок. На атаках з обох боків і закінчився основний час зустрічі.

Уже на третій хвилини першої п’ятнадцятихвилинки додаткового часу своєї можливості повести в рахунку після  потужного штрафного  удару з двадцяти п’яти метрів не упустив кращий бомбардир «Горині» А. Пархомчук – 2:1 на користь футболістів з В.Цепцевич.

Другий тайм додаткового часу також пройшов у досить-таки високому темпі. Як не старались гравці Сопачева зрівняти рахунок, та в них нічого не виходило. А от під завісу поєдинку на 120 хв. той же А. Пархомчук  своїм коронним ударом зі штрафного робить рахунок 3:1.

Отже, 28 серпня у фінальному матчі Кубка району зустрічатимуться  команди  ФК «Рафалівка»   та  «Горинь» (В.Цепцевичі).

 

Сергій Вінник,

голова  ВРФФ

 

У вас недостатньо прав для коментування.