Гра в одні ворота

( 0 Votes )

Якісь дивні метаморфози відбуваються останнім часом з футболістами володимирецької „Енергії” у чемпіонаті області другої ліги.

То переможуть суперника на виїзді 5 : 2, забивши за останніх 20 хвилин чотири голи (як це було минулого туру у Рокитному), то вдома розгромно поступляться 0 : 6 (як трапилося 22 травня на райцентрівському „Янтарі”).

Насправді пояснення цьому гранично просте – у першому випадку розбили дебютанта обласних змагань – томашгородський „Граніт”, який робить лише несміливі кроки у обласному футболі, а в другому – потрапили під каток потенційно однієї з кращих команд другої ліги – кричильського „Колоса”.

Що кричиляни – хороша команда, стало ясно ще у квітні, коли вони у кубковому матчі тут же, на „Янтарі”, вибили з розіграшу почесного трофея новорафалівчан – 3 : 1. Легкі, технічні, швидконогі гості з Сарненського району безроздільно панували на полі упродовж всього поєдинку. І склалося враження, що якби потрібно було забити в два рази більше, то це не було б великою проблемою для приїжджих.

А що ж господарі? Ніби й було на полі 11 гравців, ніби й намагалися вони чинити якийсь опір, але збоку це все виглядало як двобій боксерів різних вагових категорій. Щось намагалися змінити лише ліберо Ігор Лабунський, правий півзахисник Віктор Супрунюк та нападник Дмитро Дацький. Інші ніби розчинилися на майданчику на фоні мобільних візитерів, які забили у кожному з таймів по три м’ячі і у хорошому настрої поїхали додому лідерами групи „Північ”, не втративши у трьох турах жодного очка з відмінною різницею забитих і пропущених голів. Двічі за гостей забивав Андрій Сорока, ще по голу додали у командну скарбничку Роман Левчун, Костянтин Васильченко, Юрій Сорока та Леонід Козяр.

На два бали від кричилян відстає Рафалівка, яка пропускала звітний тур через непарне число команд-учасниць, та Дубровиця, що розбила у себе Томашгород – 3 : 0.

Треба сказати, що на Півночі взагалі видався тур погромів, бо в суботу Рокитне вдома познущалося над Костополем – 4 : 0. У наступні вихідні обидві районні колективи гратимуть на виїзді – „енерджайзери” у Костополі, а рафалівчани – у Рокитному з Томашгородом.

 У першій лізі очечко „зачепив” у Гощі „Ізотоп-РАЕС”. За свідченням очевидців переважали господарі, але й у атомників були шанси на перемогу, а найкращим гравцем у кузнецовців (чи то вже варашан) був голкіпер Юрій Крисюк. Порадував дубль ізотопівців, який вже вдруге поспіль громить однолітків: минулого тижня здолбунівців – 11 : 0, а цієї неділі гощанців – 4 : 1.

Міні-сенсація туру сталася в суботу у Березному, де місцеві хлопці поділили очки (1 : 1) з чемпіоном області-2015 сарненським „Маяком”.

Обласні гранди – оржівський ОДЕК та ФК „Малинськ”, як завжди останнім часом, свої поєдинки відіграють серед тижня через зайнятість у аматорському чемпіонаті України. Тут вони виступають взагалі на „відмінно”, бо ведуть перед у своїх групах після мінімальних домашніх перемог – 1 : 0 над ФК „Житомир” та вінницькою „Нивою” відповідно.

 І до районних футбольних реалій. У першій лізі несподіванка туру – суперзвитяга Кідер над минулорічним чемпіоном – 6 : 2, причому в Любахах! Принциповий поєдинок на „Янтарі” між МФК та Н.Рафалівкою приніс мінімум голів – відзначився лише Роман Чугай і три очки для гостей. Це було посеред тижня.

А в суботу господарі знов не виграли – Сопачів вдома програв – 0 : 1 Воронкам, а Полиці з Городцем „розписали” надрезультативну нічию – 3 : 3. Невдачі „домашніх” не закінчилися і у неділю, коли „Моноліт” на запасному полі не спромігся відібрати очок у цепцевицької „Горині” – 0 : 2. Доля поєдинку вирішилася на початку другого тайму, коли влучними ударами відзначилися Анатолій Пархомчук та Станіслав Гребень.

Отож після трьох турів тандем лідерів залишається незмінним – ще не втрачали залікових пунктів Рафалівка та Воронки. А в календарі наступного туру є одна зміна – Каноничі прийматимуть „Моноліт” не 29, а 25 травня, у середу.

 У другій лізі на Півдні Лозки поступились Заболоттю – 0 : 1, Новаки - Жовкині – 1 : 0, Жолудськ - Антонівка – 3 : 0. Одноособово турнірну таблицю тут очолюють Новаки – 9 балів.

На Півночі грали так: Телковичі - Хиночі – 3 : 0,Озеро - Зелене – 2 : 0, Мульчиці - Біле – 2 : 2.В цій групі половлян, які не грали, наздогнали В.Телковичі та Озеро, у всіх – по 6 очок.

 І на завершення футбольного огляду про ветеранів. Стартував чемпіонат Рівненщини серед футболістів старших за 35 літ. У своєму дебютному двобої „Ізотоп-РАЕС” обіграв у Рокитному „Полісся” – 2 : 1 завдяки м’ячам Василя Макухи (з пенальті) та Володимира Нестерчука. А збірна Володимирецького району через перенос своїх матчів відіграла „товарняк” з каноницьким „Променем” – 2 : 2. Молодші по віку вели – 2 : 0, але два влучні „постріли” Івана Іванова звели поєдинок до нічиї.

Тому дуже цікаво виглядатиме районне ветеранське дербі Володимирець – Кузнецовськ у п’ятницю, 27 травня о 18.00 на „Янтарі”.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.