Футбольне двовладдя

( 0 Votes )

У рамках Х туру чемпіонату району з футболу в неділю у Цепцевичах відбувся центральний матч першого кола змагань, в якому зустрічалися два найвірогідніші претенденти на звання найкращої команди Володимиреччини – місцева „Горинь” та ФК „Рафалівка”.

Надпринциповий поєдинок (з причин, усім відомих) завершився мінімальною перемогою господарів – 1 : 0. Єдиний гол на вагу трьох безцінних очок забив у першому таймі після метушні біля воріт гостей Михайло Китун.

Таким чином гориничі наздогнали суперника за кількістю набраних балів, але в турнірній таблиці стоять на першому місці завдяки звитязі у очній зустрічі.

Щодо подробиць матчу, то за свідченнями очевидців, місцеві футболісти зуміли зібрати усіх найкращих (прибув навіть гравець національної збірної України з футзалу Богдан Новак) і помітно переважали приїжджих. В останніх в силу різних причин були відсутні декілька провідних гравців, а в основному складі вийшов навіть начальник команди, ветеран районного футболу Володимир Штинь. Тож один Віталій Корзюк мав три виходи віч-на-віч з воротарем опонентів, але реалізувати їх не зміг.

 Ще одною фішкою туру був поєдинок у Кузнецовську між „Монолітом” та Воронками, де також очікувався аншлаг у світлі недавніх подій у „Маєтку”. І справді, людей на футбол прийшло дуже багато, а обидві команди потішили своїх уболівальників і грою, і голами, і несподіваним закінченням. Енергоремонтники почали доволі впевнено, і хвилині на 15-ій Сергій Тарасюк відкрив рахунок, добивши у сітку м’яч, який не зафіксував голкіпер – 1 : 0. Проте невдовзі гості відігралися – Віктор Хомич пробив здалеку і після рикошету шкіряна сфера опинилася за плечима Романа Кузьміна, який у цьому двобої виконував обов’язки стража воріт монолітівців – 1 : 1. По перерві знову більше атакували місцеві, які й вийшли вперед: після відмінної передачі Євгена Блищика Олександру Федіні залишалося лише підставити голову, що він майстерно і зробив – 2 : 1. Та як не дивно, і цей гол (а Сашко забиває вже декілька матчів поспіль) не дозволив кузнецовцям виграти, бо вже в доданий арбітром час гості відігралися – Іван Янковський з близької відстані проштовхнув м’яч у ворота – 2 : 2. Тут уже Кузьмін завадити ніяк не міг, бо й так до цього виручив товаришів, відбивши пенальті від Олександра Рищиковця. Отож, бойова нічия залишила воронківців на третьому місці.

 Ще одну знакова подія туру – невиїзд Городця до Канонич (друга неявка колективу), через що команду знято зі змагань і всі її результати анульовано згідно регламенту чемпіонату.

 А почалося все у четвер зливою голів на „Янтарі”, де МФК приймав Полиці. Муніципали вели стараннями Сергія Жданюка та Василя Новицького, але візитери ще до перерви поновили рівновагу зусиллями двох Вікторів – Стельмаха та Киряха. А на початку другого тайму харизматичний лідер полісян Євген Приходько взагалі вивів гостей наперед – 3 : 2. Та святкувати перемогу поличанам не судилося. Спочатку швидко прогресуючий юніор Василь Гузоватий зрівняв рахунок, а під завісу гри Андрій Поліщук встановив кінцевий результат поєдинку – 4 : 3 на користь володимирчан.

 Ще один „забивний” матч відбувся у Любахах, де минулорічний чемпіон ніяк не може вийти з кризи. На цей раз „соколи” поступилися Сопачеву – 2 : 3, хоча й вели – 1 : 0 завдяки Руслану Логацькому. Та потім тричі відзначалися лише стиряни. І хоча Роман Лоза встиг скоротити розміри поразки, це мало потішило господарів – після зняття Городця саме вони опинилися на краю прірви, на дні якої – друга ліга.

 І саме друголіговці тієї ж неділі розпочали боротьбу за престижний трофей – Кубок Володимиреччини. На першій стадії розіграшу зафіксовані такі результати: Новаки – Зелене 1 : 0, Озеро – Жовкині 1 : 2, Половлі – Жолудськ 2 : 0, Заболоття – Біле 1 : 3, Телковичі – Лозки 2 : 1, Довговоля – Мульчиці 3 : 0. У цьому двобої двічі відзначився Ігор Кисіль, ще один м’яч на рахунку Олександра Матвієнка. Матчі-відповіді – за тиждень, 17-го липня.

 А в обласному футболі нарешті фінішувало перше коло у елітній лізі Рівненщини. Причому завершалася перша частина змагань багатостраждальним поєдинком між „Ізотопом – РАЕС” та ОДЕКом, який переносився, якщо я не помиляюсь, вже тричі, і за згодою сторін, відбувся не 13-го, а 8-го липня, у п’ятницю, про що мало хто й знав навіть із запеклих уболівальників футболу. Атомники тримались аж до 66-ої хвилини, коли форвард оржівців Олександр Апанчук таки відкрив рахунок – 0 : 1, хоча перед цим забити міг і вже згаданий нині Корзюк. А далі ще один одеківський забивайло Віктор Каращенко заробив пенальті, дозволивши Апанчуку „оформити” дуьль – 0 : 2. Такий результат дозволив гостям обігнати ФК „Малинськ” і очолити змагальний рейтинг ліги після першого кола, а „Кузня” впала як ніколи низько в своїй історії – позаду лише відвертий аутсайдер із Здолбунова.

 Сьомий за ліком Меморіал Степана Чуми, гравця ветеранської команди „Ізотопа – РАЕС”, що раптово помер прямо на полі під час фіналу чемпіонату Рівненщини у 2008 році, пройшов 9-го липня на РОК „Біле Озеро” у пляжно - футбольному варіанті. Турнір за участі чотирьох колективів завершився перемогою команди Кузнецовськ – 1. Далі розташувались ветерани Рівного та Луцька, а також Кузнецовськ – 2.

 Юрій Ковалець.
 

У вас недостатньо прав для коментування.