Фіналісти кубка району визначились

( 0 Votes )

Як тільки в ЗМІ була опублікована сітка розиграшу Кубка Володимиреччини з футболу, майже усі фахівці зійшлись на думці, що на заключній стадії змагань буде повторення минулорічного фіналу – Цепцевичі – Рафалівка. І справді, до півфіналів цей прогноз справджувався.

Але кубкові двобої тим і вирізняються , що тут не завжди перемагають фаворити, а гору бере сила духу і сила волі. Так трапилося й у півфінальних матчах нинішнього розиграшу Кубка району.

Першими виборювали путівку до фіналу у Володимирці 5-го серпня  кузнецовський „Моноліт” і Рафалівка. У першому колі чемпіонату поєдинок цих команд закінчився досить впевненою перемогою рафалівчан – 3:1. Але Кубок має свої неписані закони, і та поразка дечому навчила атомників – передусім тому, що у відкритий футбол тягатися з суперником – марна справа. Тому енергоремонтники зіграли у суто оборонний варіант, залишивши попереду лише двох нападників – Максима Булана та Олександра Федіну. І якщо Булан вже традиційно мало чим запам’ятався, то Федіна видав взагалі, мабуть, свій найкращий матч у житті, повністю перегравши своїх опонентів у боротьбі на „другому поверсі”. Але про все по порядку. Попри те, що рафалівчани володіли ігровою ініціативою, перший небезпечний момент виник саме біля їхніх воріт, коли капітан монолітівців Роман Кузьмін з вбивчої позиції вдарив трошки вище воріт. Дзвіночок пролунав, але фаворити не звернули на нього уваги. І даремно, бо порядку у їхніх захисних лініях  було мало. Тому, забігаючи наперед, скажу – усі три м’ячі хлопці Василя Дацького привезли собі самі.Спочатку „обрізався”хтось із оборонців, видавши поперечну передачу прямо на двожильного хавбека кузнецовців Сергія Тарасюка. Той, не подякувавши, прокинув м’яч собі на хід і з своєї коронної лівої ноги чітким низовим ударом відкрив рахунок – 1:0. Помаранчево – чорні вибухнули серією атак і їх основний голеадор Ярослав Похила „замкнув” передачу з правого флангу – 1:1. По тому прийшла черга помилятися воротарю Рафалівки  Андрію Пампушику. Бажаючи швидше почати атаку, він викотив шкіряну сферу прямісінько на ногу вже згаданому Федіні, а той одразу ж, першим дотиком, спрямував предмет футбольної суперечки до сітки – 2:1. По перерві хід гри не змінився – монолітів ці відбивалися, але без паніки,  від рафалівської навали, проте часом і моноліт дає тріщини: після блискучого пасу Миколи Засєкіна Похила вирівняв становище – 2:2. Та найбільш суперечливий момент зустрічі трапився вже ближче під її завершення, коли арбітр з Кузнецовська Сергій Печончик призначив пенальті після того, як хтось з рафалівських захисників повалив Федіну на землю. Сам потерпілий і виконав суддівський вирок – 3:2. Рафалівка відчайдушно протестувала, Засєкін навіть показав на рефері альтернативу падіння форварда, але поїзд, як – то кажуть, вже пішов… У хвилини, що залишилися, кузнецовці на чолі із голкіпером Юрієм Вюрковим  лягали кістьми під рафалівські танки, і таки вистояли, вибивши фаворита із кубкової гонки.

А слідом за Рафалівкою припинила свій кубковий похід і цепцевицька „Горинь”, яка так само легко у першому колі районного чемпіонату обіграла – 3:1 свого опонента з Володимирця, і, мабуть, вирішила, що без Брикси та Дацького їй буде ще легше впоратися з МФК. Тим більше, що вже перша осмислена акція гориничів принесла їм успіх – капітан фіолетових Анатолій Пархомчук, не зустрівши ніякого спротиву, „протягнув” м’яч майже через пів поля і вбив його до сітки Серафима Ширка – 1:0. Та муніципали практично одразу огризнулися і до списку кубкових бомбардирів своє прізвище вписав їхній капітан Василь Новицький, який пронісся вздовж карної зони суперника і застав зненацька кіпера номінальних гостей Олександра Самуліка – 1:1. У другому таймі теж трапився пенальті, на цей раз вже без дискусійний, бо суперник відверто штовхнув у спину райцентрівця Андрія Полещука. Володимирецький „Шева” Сергій Жданюк, який у цьому матчі виконував функції літеро, без проблем одинадцятиметровий реалізував – 1:2. Приперті до стіни переможці минулорічної обласної Ліги Чемпіонів кинулися на штурм оборонних редутів суперника, особливо старався їхній  13-й номер Стас Гребень, але усі намагання його і партнерів були нівельовані вже у доданий кузнецовським рефері Володимиром Штинем час, коли разюча контратака господарів закінчилася вирішальним голом того ж Полещука – 1:3. Ось так у фіналі заграють не фаворити, а їхні сильні духом суперники – „Моноліт” та МФК.

А далі про другу лігу чемпіонату, де на вихідних зіграні чергові матчі. На півдні збільшив свою перевагу над переслідувачами лідер – ФК „Новаки”, який вдома з хокейним рахунком – 5:3 (забивали Стас Печончик(2), Олег Кладько, Олександр Проневич і Вячеслав Босик) переграв аутсайдера з Антонівки, який у другому колі, підсилившись городчанами, вже забив 7 голів, але й пропустив 10. Втім, на те він і аутсайдер. А новаківці набрали вже 22 очки. На друге місце вийшла довговільська „Чайка” – 16 балів після принципового двобою – 2:1 із заболоттівським „Стиром”, що по цій поразці опинився за межами призової трійки (14 очок). Три очки довго вільцям приніс влучний удар їхнього ключового гравця Віктора Козодоя, а перший гол забив Олександр Бова. Третім у цій зоні йде жовкиньський „Олімп” по звитязі у Лозках – 2:0 (15 балів).

Зберіг свої позиції і очільник північної зони телковицький „Стир”, якому на тижні довелося грати двічі. Спочатку телковичани, ліквідовуючи кубкову „заборгованість” розписали „мирову” у Білому – 1:1, а в неділю вдома обіграли Зелене – 2 : 0 і тепер мають в активі 17 очок.Зеленян, у яких було 15 залікових пунктів, наздогнали Половлі по здобутті трьох очок вже в доданий арбітром час у грі з Хиночами – 2:1. Трохи піднялося Біле(8 балів), вигравши у Озері – 3:1.

А тепер анонси.Вже у середу, 10 серпня, стартує чергова обласна Ліга Чемпіонів, яку у свій час вигравали аж три команди нашого району – любахівський „Сокіл”,кузнецовський „Моноліт” і минулого року -цепцевицька „Горинь”. Всі вони заявилися і на цьогорічні перегони. Любахівці їдуть до одноклубників з Осової Дубровицького району, цепцевичани приймають вдома карпилівський „Колос” з Рокитнівського району, а найгрізнішого суперника – фіналіста минулорічної Ліги ФК „Забороль” з Рівненського району доведеться зустрічати монолітівцям. Матчі – відповіді 1/8 фіналу – 17 –го серпня.

Ще одні змагання обласного масштабу почнуться 13-го серпня на Білому Озері – це чемпіонат Рівненщини з пляжного футболу, який минулого року виграв вже вищезгаданий „Моноліт”. Цього ж дня у Кузнецовську на штучному майданчику ЗОШ №1 – традиційний ветеранський турнір з міні – футболу за участі двох команд господарів, а також гостей з Костополя та Володимирця. У неділю також поновлюються ігри другого кола районного чемпіонату у першій лізі, де після зняття зі змагань Городця залишилося 10 команд (календар обох ліг – на сайті „Полісся.нет”).

Юрій КОВАЛЕЦЬ.

 

У вас недостатньо прав для коментування.