У футбольну вербну неділю не всім пощастило

( 0 Votes )

У велике релігійне свято в світі футболу трапилось чимало подій як європейського, так і місцевого значення.

Почну з відбору до футзального Євро, в рамках якого у Києві на вихідних билися за вихід у фінал збірні України, Бельгії, Хорватії та Чорногорії. В останній момент до лав наших земляків був викликаний і Богдан Новак, гравець футзального рівненського „Кардинала”. Син відомого у наших краях Володимира Новака грає і у великий футбол, в тому числі і за неодноразового чемпіона Володимиреччини – цепцевицьку „Горинь”.

Так-от, у матчі з Чорногорією, де українці перемогли – 4 : 2, Богдан забив гол і віддав результативну передачу. Тепер у вівторок, 11-го квітня, Україна в двобої з Хорватією виборюватиме пряму путівку на Євро (фото Б.Новака на сайті РОФФ).

 А тим часом поновилися матчі другого кола Аматорського чемпіонату України, де у групі „А” виступають дві команди з Рівненщини. ОДЕК з Оржева у себе вдома поступився – 0 : 1 лідеру групи „Оскару з Івано – Франківщини і відступив на 4-те місце. ФК „Малинськ” теж програв у Теребовлі, що на Тернопільщині, місцевій „Ниві” – 1 : 3 (гол Віталія Брикси, недавнього іменинника) і наразі дев’ятий.

 На теренах Рівненщині на тижні почався Кубок області, де на стадії 1/16 фіналу вступили у боротьбу три команди з Володимиреччини. МФК „Енергія” вдома на „Янтарі” мінімально – 0 : 1 програв рокитнівському „Поліссю” (гості у першому таймі не реалізували пенальті), „Ізотоп – РАЕС” у Костополі лише в додатковий час дотис – 1 : 0 місцевий ФК за допомогою гола Миколи Засєкіна. ФК „Рафалівка” у Вичівці Зарічнянського району обіграв 1 : 0 ФК „Зарічне” (забив Олександр Левков).

Уже відомі суперники наших команд на стадії 1\8 фіналу. Орієнтовно у суботу, 15-го квітня, до Рафалівки приїде рокитнівське „Полісся”, а команда РАЕС гостюватиме у Березно.

 Цього ж дня у Кідрах відбувся традиційний футбольний турнір пам’яті відомого місцевого активіста Вадима Ворожбита за участі господарів та команд з Новаків, Канонич і збірної ветеранів району. У півфіналах господарі поля без проблем подужали Новаки – 3 : 0, а ветерани переграли канони чан – 1 : 0 (гол Олександра Ярути). Матч за 3-4 місця закінчився результатом 3 : 2 на користь „Променя”, а головний фінал несподівано виявився інтригуючим, хоча до гри здавалося, що кідерські юнаки (які, до речі, справили дуже позитивне враження своєю грою в пас) легко обіграють набагато старших ветеранів.

Так воно і мало бути – ще з дебюту зустрічі місцеві вели – 1 : 0. Та під завісу гри старші за роками несподівано активізувалися і зуміли відігратися зусиллями Віктора Козодоя – 1 : 1. Довелося бити пенальті, які перетворилися на нескінченний серіал у виконанні обох команд.

Лише 12-й удар у ветеранів виявився хибним, і перехідний Кубок вже вкотре залишився у Кідрах. Крім цього, трійка призерів отримала кубки від благодійного фонду Василя Яніцького „Наш край”, а місцеві спонсори забезпечили учасників турніру грошовими преміями. Не забули і про дітей Вадима Ворожбита, що теж отримали гроші та солодощі.

 Юрій Ковалець.
 

У вас недостатньо прав для коментування.