Футбольний сезон на Рівненщині завершився у Рафалівці

( 0 Votes )

11-го листопада фактично добіг кінця футбольний сезон на теренах району та області:лишилося зіграти лише перехідні матчі за право виступати у першій лізі.

Заключним акордом, своєрідним підсумком усіх змагань під егідою РОФФ став двобій між чемпіоном – оржівським ОДЕКом та володарем Кубка – сарненським „Маяком” за Суперкубок Рівненщини. І вперше поєдинок такого рівня пройшов на Володимиреччині, а саме – на чудовому газоні в Рафалівці.

Подібні фінали рідко коли бувають видовищними – дуже вже великої ціни вони коштують. Тому команди – учасники таких матчів скоріше борються між собою, ніж грають у футбол. Не став винятком і рафалівський двобій, коли, як-то кажуть, найшла коса на камінь. Про перший тайм нема чого й сказати – гострих моментів майже не було. У другому здалося, що шальки терезів хитнулися у бік „Маяка” – ОДЕК залишився у меншості після вилучення Сергія Загривого, і одного разу лише штанга врятувала оржівців від гола. Під кінець зустрічі здалося, що обидві команди згодні на пенальті, які за регламентом змагань мали б вирішити долю коштовного трофея без додаткового часу. Глядачі вже потирали руки від задоволення, передбачаючи хвилююче видовище, як раптом вже в доданий арбітром Андрієм Шевчуком час найменший на полі у складі обох колективів оржівець Микола Коляда після подачі кутового забив єдиного і переможного гола, що приніс ОДЕКу третій поспіль Суперкубок Рівненщини – 1 : 0.

А у перерві футбольного матчу відбулося нагородження юнацького складу ФК „Рафалівка”(тренер Іван Малець) за перше місце у чемпіонаті області(гравці не старші 17-ти років).Нагородження проводив заступник голови РОФФ Володимир Поліщук. Рафалівчани також отримали нагороди за перемогу у номінації „Клубний залік”, де сумуються очки, набрані юнацьким та дорослим складами команди.

У той же день у Володимирці на стадіоні „Янтар” відбувся традиційний, вже п’ятий за ліком турнір ветеранів футболу, присвячений памяті гравців райцентру, що відійшли у Вічність. Вшанувати померлих футболістів зголосилося три команди з району, які у одноколовому турнірі і виявили переможця. У стартовому поєдинку ветерани Вараша обіграли збірну району – 6 : 4.Далі „збірники” поступились і володимирчанам – 2 : 7.Таким чином, доля головного призу вирішувалася у зустрічі варашан та райцентрівців, яка забитих голів не принесла – 0 : 0.Тож за кращою різницею забитих та пропущених голів перемогли у змаганнях володимирчани, за ними фінішували варашани та „збірники” району. Були визначені та отримали нагороди і кращі гравці за номінаціями:воротар – Валерій Волощук(Володимирець),захисник – Петро Мордас(збірна району), нападаючий – Володимир Штинь(Вараш).Кращим гравцем турніру визначено володимирчанина Сергія Дуляницького.

А у неділю у Володимирці та Полицях відбулися зональні турніри чемпіонату району з міні – футболу, які виявили шістьох учасників фіналу, що відбудеться на „Янтарі” 19-го листопада і почнеться об 11.00.Отож,з трьох володимирецьких зон перепустки до заключної фази змагань отримали Каноничі, Телковичі та Новаки, а з трьох полицьких – Цепцевичі, господарі майданчика та Іванчі.

Ю.Ковалець.
 

У вас недостатньо прав для коментування.