Володимирець з перемогою відсвяткував День матері (+фото)

( 0 Votes )

Цьогоріч на День матері у Володимирці справді було куди вийти.

Заходи відбувались одразу в двох напрямках: опівдні в центрі селища Школа мистецтв влаштувала вуличний концерт з нагоди привітання всіх мам, а на стадіоні пройшов другий Міжобласний дитячий турнір з футболу серед юнаків 2005-2006 років народження.

Директор Школи мистецтв Тетяна Мирончук зазначила, що це – перший вуличний концерт їхнього закладу саме у такому форматі. Цікаво, що нині розпочинається цикл подібних заходів: щонеділі вихованці школи будуть виступати для глядачів у сквері біля Матері Вітчизни. На дебют же зібралось чимало людей: оскільки погода ще дозволяла і сонце пригрівало, глядачі не лише сиділи, а й лежали на землі, відпочиваючи та насолоджуючись виконанням музичних творів.

На володимирецькому ж стадіоні «Янтар» події розгоратлись у більш енергійному і драйвовому форматі.

Чотири команди юнаків приїхали сюди, аби поборотись за першість у Міжобласному дитячому турнірі. Участь взяли команди з Маневичів, Вараша, Луцька і Володимирця.

Захід пройшов за підтримки районної парторганізації ВО «Батьківщина», голови райради В.Ковенька, депутатів облради І.Караїмчука та П.Мартинюка.

Отож, гостей і глядачів вітали вихованці Володимирецького БШЮ, а після вручення ними тренерам команд караваїв стартували змагання.

Спочатку учасники жонглювали м’ячем. І, чесно кажучи, всіх присутніх позитивно вразив гравець від команди Луцька Михайло Серський: він набив м’яча однією ногою майже 830 разів! Після цього хлопець знесилено, але щасливо впав на землю, аби перевести дух (до речі, саме він і забив перший у турнірі гол у ворота суперника).

Уболівальників на трибунах було мало, проте за грою спостерігали вони доволі активно. Як і на світових футбольних матчах, тут також вирували емоції, билися кулаки об коліна у відчаї за пропущений або невлучений у ворота суперника мяч.

Приємно було спостерігати за емоціями батьків, чиї діти бігали по полю. А ще приємніше – бачити гордість і щастя в очах мами і рідних, які приїхали із гравцем здалека (з Мульчиць, проте через стан дорожнього покриття доїзд до Володимирця тривав довше за часом, ніж у волинських гостей), щоб той взяв участь у грі за збірну команду Володимирця. Мама волею долі мусить знатись на футболі і його термінах, адже син – Дмитро Булан – перспективний 12-річний нападник. (До речі, цього разу він був відзначений нагородою «Золота бутса» і отримав звання кращого гравця змагань).

Турнір тривав більше 4 годин, команди грали за коловою системою.

Як кажуть, вдома і стіни лікують, а у нашому випадку – чи то поле так життєдайно впливало на гравців, чи то труби воріт підігравали, чи гравці справді непереможно міцні, але беззаперечним лідером володимирецьких змагань стала команда Володимирецької КДЮСШ: наші футболісти виграли всі три матчі, пропустивши при цьому лише один гол в принципі!

Друге місце посіла команда з м.Вараш, третьою стала ДЮСШ №2 з Луцька. Не пощастило команді з Маневич: якщо минулого разу вони взяли першість, то цього разу призового місця сусіди не отримали.

Команди-учасники змагань отримали нагороди: кубки, медалі, грамоти, солодощі. Окрім того, переможцям подарували футбольну форму, срібним призерам –спортивні сумки, а бронзовим – тренувальні манішки. Команда з Маневич за цікаву гру і участь отримала футбольний м'яч.

Разом з тим тренери команд спільно відзначили індивідуальні якості футболістів.

Кращим захисником назвали Андрія Макарчука (Володимирець), кращим півзахисником – Олександра Нестерчука (Маневичі), кращим нападником – Михайла Хомича (Луцьк), а «Золоту бутсу» і звання кращого гравця турніру отримав Дмитро Булан (Володимирець).

Кращим воротарем, як не дивно, визнали звичайного польового гравця – не воротаря. Ним виявився Іван Рибачик з Вараша. В одній з ігор воротар від команди міста-атомника невдало впав, пошкодивши коліно, і Іван до кінця змагань замінив свого товариша на воротах. Та й вдало замінив, адже їхня команда здобула срібло у турнірі!

Глядачі ж для себе відзначили воротаря від Луцька: він настільки професійно ловив, здавалося б, невловимі м’ячі, що всі однозначно зійшлися на думці: хлопець має талант!

Результати ігор:

Володимирець – Маневичі – 3:0

Вараш – Луцьк – 2:3

Володимирець – Вараш 4:1

Маневичі – Луцьк – 3:2

Володимирець – Луцьк – 2:0

Маневичі – Вараш – 0:4.

Олена Стельмащук, фото автора.
 

У вас недостатньо прав для коментування.