Чекаємо старту футбольного сезону 2013

( 0 Votes )

Протягом останніх шести років домінують на районному футбольному олімпі шість команд: кузнецовський «Моноліт» (тричі чемпіон та призер), МФК «Володимирець» (двічі чемпіон та тричі призер), любахівський «Сокіл» (чемпіон та призер), заболоттівський «Стир» (тричі призер) та  великоцепцевицька «Горинь» з полицьким «Поліссям», які двічі ставали другими.

 До даної шістки у боротьбу за нагороди 2012 року міг ще втрутитись сопачівський «Стир», але брак досвіду в молодої команди в конкуренції з сильними колективами приніс сьомий результат. Великоцепцевицькі та полицькі футболісти невдало провели друге коло чемпіонату, здобувши всього по 16 очок з 33 можливих й втратили шанси поборотись за медалі. А «Полісся» взагалі посипалось в останніх турах, пропустивши команди з Любахів та Кузнецовська. Саме ці дві команди друге коло провели «на одному диханні», втративши відповідно 6 та 5 очок. А після першої половини змагань «Сокіл» та «Моноліт» мали в своєму доробку 15 та 13 очок й посідали 7 та 8 місце. В підсумковій таблиці сільські футболісти (всього здобули 42 очки) на одне очко випередили кузнецовців та здобули бронзові нагороди чемпіонату. Любахівські спортсмени взагалі могли стати другими, але в останньому турі втратили два очка у Великих Телковичах. Натомісць другу сходинку посів заболоттівський «Стир» (43 очки). Команда із Заболоття першу половину чемпіонату завершила на лідируючій позиції, в другій половині лише 16 очок, але запасу вистачило на другий результат. Хоча перемогу 2012 року футболісти «Стира» все ж таки здобули, вигравши кубок району, перегравши у фіналу 2:1 «Горинь» з В.Цепцевич. Чемпіонське звання, після чотирьохрічної перерви, залужила команда з Володимирця. Єдина команда, що стабільно провела сезон 26 очок в першому та 28 у другому колі чемпіонату, відрив від суперників 11 очок, впевнена перемога. Вітаємо чемпіона! Чекаємо на наступного. Хто іще може претендувати на перемогу, окрім згаданої сімки команд. Каноничі, які останнім часом безболісно пройшли шлях омолодження, В.Телковичі чи Кідри? Беперечно внесуть інтригу змаганням «Олімп» з Жовкинь, який здобув впевнену перемогу в другій лізі та футбольний клуб з Рафалівки, який після тривалої перерви повертається до когорти сильніших команд району.

 В другу лігу повертаються Балаховичі та Новаки, які разом з іншими командами розіграють першість у другій лізі. Чи збережеться контингент команд? Незважаючи на фінансовий стан, що дещо погіршився, припиняти футбольні виступи ніхто не збирається. Сільські ентузіасти разом з головами сільських рад шукають можливості для участі футболістів в районних змаганнях. Таку ж можливість шукають й спортивні активісти з Озера, що мріють про відновлення футбольної команди. Чекати залишилось недовго.

19 березня в приміщення райдержадміністрації відбулася спільна позачергова Коференція районної організації ВФСТ «Колос» АПК України та Володимирецької районної федерації футболу.

В присутності запрошених заступника голови райдержадміністрації Ярослава Березюка та начальника управління освіти, молоді та спорту Анатолія Рижого, делегати від сільських спортивних громад району підвели підсумки роботи спортивних громадських організацій, відбулося  нагородження призерів чемпіонату та першості району з футболу 2012 року та погоджено плани роботи у 2013 році, включаючи проведення чемпіонату району з футболу. радикальних змін до регламенту чемпіонату району з футболу учасники зібрання домовились не робити, стабільність у проведенні наймасовіших змагань приносить позитивний результат. Одна суттєва зміна все ж є. Усі присутні, розуміючи складну ситуацію з оплатою суддівства, згодились на турнірний внесок. А початок районного чемпіонату запланували на середину квітня Не лишилась поза увагою доля районної команди, команда продовжить своє існування та порадує своїми виступами прихильників футболу в першій лізі обласного чемпіонату. Підготовка до нового сезону уже розпочалась під керівництвом тренера Івана Волчецькому, якому допомагатиме Віталій Брикса. Погода внесла корективи у проведення відкритої районної зимової першості з футболу, тому організатори турніру не визначились чи буде можливість його розпочати найближчих вихідних.

А найголовнішим рішенням Конференції стало обрання голови районної організації ВФСТ «Колос» АПК України та Володимирецької районної федерації футболу. Одностайним рішенням керувати сільським спортивним товариством та футбольною федерацією доручено тренеру Володимирецької комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Станіславу Печончику, який також поповнив склад районної футбольної  команди «Енергія».

 

Стартує футбольний сезон 2013

 

Юрій РИМАРЧУК 

 

У вас недостатньо прав для коментування.