Турнір з нагоди 50 річчя створення ФК «Горинь» Великі Цепцевичі

( 0 Votes )

21 липня футбольні вболівальники і спортивна громада Великих Цепцевич відзначали 50 річчя з моменту створення футбольної команди «Горинь». 50 років тому молоді хлопці згуртувавшись зіграли свій перший матч проти футбольного колективу з Тутович і на радість місцевій публіці виграли той знаменний поєдинок з рахунком 2:1.

Отож для відзначення цієї події організатори провели турнір з нагоди 50 річчя створення ФК «Горинь» Великі Цепцевичі, до участі в якому були запрошені: команда ветеранів «Славія» м. Рівне (які є учасниками чемпіонату України серед команд ветеранів), ФК «Горинь» та ветерани Великоцепцевицького футболу. На свято футболу до Цепцевич завітав і член виконкому Рівненської обласної федерації футболу, заслужений працівник фізичної культури і спорту Кучер Віктор Олександрович. Перед початком турніру дорослих, помірялися силами наймолодші учасники змагань, вихованці місцевих тренерів КДЮСШ Івана Олександровича та Павла Антоновича Ярут. Ну а перший матч турніру зіграли ФК «Горинь» і ФК «Горинь» ветерани.

Напевно символічним є й те що перший м’яч  в турнірі забив Володимир Гребень і забив він його у ворота свого дядька Івана Гребеня… Спочатку, вже посивілі футболісти, неохоче виходили на поле, а вже через півгодинки біля роздягалки був справжній ажіотаж, вони наввипередки шукали підходяще взуття  та форму.  Фінальний свисток зафіксував нічий результат 2:2.

У наступній грі зустрічалися зіркові ветерани з Рівного  та місцеві молоді футболісти. У складі Рівнян на поле вийшли колишні гравці Рівненського «Вереса», представники чемпіонатів Словаччини, Угорщини тут були  Олександр Григорович, Олександр Гіль, Юрій Кубишкін, Павло Грибок та капітан «Вереса» уродженець Великих Цепцевич Володимир Новак,

Видовищна  гра, без жодних грубощів теж не виявила переможця. І як кажуть на десерт вболівальникам була гра ветеранів… Варто відмітити й те що й в місцевої команди є свої чемпіони України, а це – Павло Грибок, Володимир Новак та Іван Ярута, які стали чемпіонами України серед команд АЕС. Ця гра була взірцем для публіки, яка заповнила стадіон вщерть. Переможця основний і додатковий час не виявили, а  в серії післяматчевих пенальті воротар ветеранів з Цепцевич Іван Гребень він же «Зелений», зумів парирувати один удар рівнян, в підсумку кубок присвячений 50 річчю створення команди «Горинь», виграли ветерани «Горині».

На церемонії нагородження команд звучали теплі слова подяк людям, які дарували і дарують вболівальникам футбольне свято, адже Цепцевичі, напевно, найфутбольніше село не тільки району, а й області. Всі команди були нагороджені памятними кубками та грамотами. Наймолодші ж учасники отримали солодкі подарунки та цілу сітку футбольних м’ячів від Віктора Олександровича Кучера, а футболісти з Рівного подарували своїм сивочолим колегам з Цепцевич футбольну форму. Після нагородження розпочалася фотосесія, гравцям Цепцевич, напевно, позаздрили б й гравці «Барселони» чи «Реалу», адже бажаючих сфотографуватись було дуже багато. Ось і завершились всі урочистості, та в таких турнірів є ще, як кажуть, «третій тайм», отож для проведення цього тайму спілкування, вражень, емоцій, згадувань команди відправились до мальовничих ставків.

   «Горинь» має непросту, але чудову піввікову історію і завжди виокремлювалась з-поміж інших команд незламним характером, згуртованістю, вмінням вести самовіддану боротьбу з першої до останньої хвилини. Недарма «Гориничі» давно зажили слави кубкового бійця. Упродовж останніх років, які виявилися непростими, Цепцевичі  вкотре продемонстрували свій незламний характер і зуміли зберегти традиції. Тож можна не сумніватися, що незважаючи на не найкращі часи, які ми переживаємо сьогодні, вже в найближчому майбутньому Цепцевицькі футболісти знову вирішуватимуть найвищі турнірні завдання як на районній арені, так і в області.

Наостанок хочеться подякувати сільському голові Великих Цепцевич Козярцю Сергію Степановичу, а також спортивним активістам Домінікіну Володимиру, Новак Анатолію, Гребеню Олександру Володимировичу, Кучеру Віктору Олександровичу та всім причетним за організацію даного турніру, та вагомий внесок у розвиток та популяризацію футболу на селі.

 

 
 
 
  О. Гребень
 

У вас недостатньо прав для коментування.