Сільські новини

( 0 Votes )

Курка облюбувала … диван

                У райцентрі, по вулиці Хоми Хуткого, 7 живе в господарів цікава курка. Вона облюбувала диван. І не просто так собі облюбувала, а заходить у дім, чекає під дверима, щоб її впустили у прибудову. І вискакує на диван. Якщо на ньому хтось сидить чи спить кіт – виганяє. І посередині дивана … несе яйце. Курка чиста і акуратна. Тихенько зістрибує з насидженого місця, виходить на вулицю і сокорить.

                Господарі вже подумують, як зберегти курці комфорт у зимовий час. Бо її намагалися привчити нести яйця на гнізді, у ящичку, але в цих питання птиця залишалася «непохитною»: дай їй диван. Тепер власники курки засікають час, у який вона найчастіше приходить нестися, щоб узимку зберегти курці комфорт, а собі – поживні і свіжі яйця.

Білі гриби – на льосі

Одного ранку жительку села Липно Віру Юсин здивував її власний погріб. На ньому жінка помітила зразу 11 білих грибів-боровичків. Щоб кури не поклювали, накрила ті гриби ящичками. Прийшла до неї сваха і здивувалася, що по льоху ящики валяються. Дай, думає, приберу їх з очей, поможу свасі. Підняла одного – а там гриби більш, як на десять сантиметрів піднялися! Блискучі. кремезні. Сидять, як на виставці.

На другому боці льоху теж декілька боровичків вискочило, і мухомори проклюнулися. Не вгледіли господарі, як кури почали ті поганки клювати, тож дві несучки хазяйка не «відкачала», вони пропали. А от боровики акуратно вирізала і посушила.

Тому, що у неї на льосі виросли боровики, вважає жінка, посприяло багаторічне укриття льоха дубовим листом і мохом, хвойними глицями.

А ось такі грибочки ростуть на узліссі коло хати жительки села Заболоття Онисії Олександрівни (на фото).

 

Помідор … до півтора кілограма

Жительку Володимирця Ліду К. з перевулку Сагайдачного здивував … власний помідор. Вона любить томати великоплідних сортів, але не чекала, що може вирости такий гігант. Зважили і не повірили – більше кілограма!

Зате з помідором-рекордсменом всі по фотографувалися, а фото відіслали на конкурс у журнал «Сільський вісник», редакція якого за краще фото у грудні має преміювати 100 гривнями. Після цього фото можуть використати й інші видання.

 Г. Штерн 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.