Афродизіаки

( 0 Votes )

Рецепти народної «Віагри»

Якби кохання було гріховним по своїй суті, чи стало б воно вершиною насолоди? Найдовершеніші твори – плоди палкого кохання. Найвеличніші подвиги здійснені в ім’я любові. Тому споконвіку знахарі берегли знання про рослини-стимулятори – природні афродизіаки.

 

Свою назву афродизіаки отримали від імені грецької богині кохання та жіночої краси Афродіти. Ці рослини поліпшують сексуальне прагнення, сприяють досягненню оргазму, допомагають лікуванню потенції та фригідності, збільшують об’єм та якість сперми, поліпшують ерекцію, попереджають передчасне сім’явиверження, допомагають профілактиці залоз внутрішньої секреції та поліпшують загальну працездатність.

До рослинних афродизіаків відносять любисток лікарський, калину звичайну, шавлію мускатну, полин гіркий, кульбабу та петрушку. Тепер коротко про деякі з цих рослин.

Любисток лікарський діє як тонік, це чудовий сечогінний, заспокійливий та болетамуючий засіб. Допомагає при болючих місячних, використовується для знеболення при пологах. Сприяє кровонаповненню органів малого тазу. Як афродизіакальний засіб застосовується настій кореня молотого (зібраного у повний місяць), настояного на коньяку 2 місяці в темному місці. Пити за 1 годину до шлюбної ночі.

Калина звичайна містить флавоноїди (стимулюючі речовини), фітостерини, м’які олії, органічні кислоти та вітамін С. Використовують як стимулюючий засіб та для підвищення лібідо. Для цього слід 1 столову ложку квітів калини запарити 1 склянкою окропу, додати мед за смаком, настоювати 10 хвилин. Курс – 14 днів, пити перед сном. Другий рецепт: 500 г плодів калини, 100 г чорного шоколаду, 2 г імбиру, 1 г кориці, 1 г ванілі, 10 г соку плодів полину. Випаровувати плоди калини на водяній бані поки не загусне, додати тертий шоколад, спеції, перемішати, вживати на ніч по 50 г.

Шавлія мускатна містить леткі олії, кумарини, флавоноїди, солоніни, склареол та органічні кислоти. Має чітко виражену екстрагенну дію (екстраген – жіночий статевий гормон). З лікувальною метою використовують листя шавлії, яке прикладають на ділянку яєчників, коли жінка відчуває дискомфорт (тобто має кісти чи запалення яєчників). Шавлія здатна лікувати діабет, зоб, порушення дії гіпофізу, оволосіння рук та ніг у жінок, пітливість, а також має охолоджуючу дію. Рецепт: 1 літр червоного вина типу «Кагор» довести до кипіння, додати 100 г шавлії (квіти, листя), 50 г меду, закрити кришкою, щоб не випарувались цінні леткі олії. Настоювати дві години, не проціджувати. Розлити в скляну тару разом з квітами та листям шавлії. Випивати тричі на день по 20 грам перед їжею.

Полин звичайний гіркий у невеликих дозах діє як заспокійливий засіб, а у великих – як засіб, що збуджує з наступним пригніченням нервової системи. Полин застосовується для лікування усіх форм фізичної слабкості, загального виснаження після хвороби, за безсоння, нерегулярних місячних. Його використовують коли імпотенція пов’язана з нав’язливими явищами неврастенії (депресії), пригніченим настроєм, що посилює імпотенцію.

Приймають настій (відвар) 15-20 г трави з коренем на 350 мл води по півсклянки тричі на день. Також вживають 20-процентний настій на 40-процентній горілці по 20-30 крапельна день. Або ж насіння та листя полину (1 ст. ложка на 200 мл окропу) запарити та пити по ¼ склянки в день після їжі.

Мало кому відомий тринадцятий, не менш унікальний, подвиг Геракла. Він за одну ніч ощасливив фракійський царський двір шістьма десятками синів та доньок, споживаючи при цьому амброзію, настояну на корені кульбаби.

Навіть не віриться, що звичайнісінька кульбаба має такі надзвичайні властивості. Ще в стародавніх китайських рукописах є відомості про еліксири молодості й підвищення чоловічої сили. Що цікаво: коріння кульбаби має чудодійні властивості лише до цвітіння. Копати його слід тільки при повному місяці (що дуже важливо!) на безхмарному небі.

Ліки приготувати не важко, головне витримка: помиті корені залити рідким медом. Далі їх трохи підігрівають на водяній бані, обв’язують полотняною тканиною або марлею в кілька шарів і ставлять у темне місце на 3 тижні. Вживають вранці й увечері перед сном по 1 ч. л.

Дія кульбабиних ліків різноманітна. Найперше вона нормалізує травлення, відновлює функції жовчі, стабілізує роботу печінки. І чи не найголовніше – кульбаба очищає кров. Ось чому слати з молодого листя кульбаби корисні при недокрів’ї і навіть при білокрів’ї. А при висипах, екземах кульбаба просто незамінна. Листя для салатів перед приготуванням на півгодини замочують у солонуватій воді для видалення надмірної гіркоти, додають овочі за смаком.

Описані й випадки лікування кульбабою цирозу печінки: 1 ст. л. добре потовченого сухого кореня кульбаби залити 200 мл окропу на 3 години. Випити настій впродовж дня. Курс лікування – тиждень. Але впродовж цього тижня треба абсолютно нічого не їсти, а лише пити якомога більше свіжої сироватки з коров’ячого молока. А потім, щоб запобігти рецидивам, слід виключити з раціону спиртне.

Цікаву стимулююче-лікувальну дію має петрушка. Вона містить фітогормони. Але з нею слід бути обережною вагітним жінкам, адже петрушка має абортивні властивості. Петрушка – трава мужності. В стародавньому Римі гладіаторам перед боєм давали саме цю рослину. Вона підбадьорює, додає сили та мужності. Петрушка містить багато вітаміну С та мультивітамінну речовину апитол.

Існує безліч рецептів любовних напоїв, завдяки яким жінки й чоловіки впливали на статевий потяг, посилювали сексуальне лібідо. Так, дружина Наполеона Жозефіна віддавала перевагу шоколаду з жовтками, а Клеопатра готувала складні напої зі спеціями та коштовним камінням. Свята Хільдегарда пропонувала простий рецепт молодим дружинам для посилення лібідо: в 1 літр білого сухого вина на малому вогні проварити 100 г кореня петрушки (за цей час алкоголь, шкідливий для міного здоров’я, випарується), процідити, додати 5 ст. ложок яблучного оцту (сприяє заплідненню) та 9 крапель йоду (стимулює гормональну систему), додати 100 г меду (покращує проникнення). Приймати по 1 ст. л тричі на день або 50 г на ніч. А ось рецепт любовного напою Людовика IV: 1 ст. л меленої кави в 50 г крутого кип’ятку, додати меленого кардамону, 1 ст. л меду.

Та для задоволення тілесної снаги потрібні і фізичні сили. Ось цікавий рецепт для підвищення ерекції (зверніть увагу на композицію рослин, що використовуються). 6 г насіння цибулі, 18 г конопель, 9 г дикої моркви, 12 г кропиви, 18 г цукру; все подрібнити. За 1 раз вживати 6 г суміші, яку розвести десертним вином.

Взагалі дуже багато рослин впливають на наш внутрішній стан. Ось, зокрема, цибуля: це аспірин з грядки. Ефірне масло, яке міститься в ній, має болезаспокійливу, жарознижуючу дію, наче аспірин. Старий і ефективний засіб від головного болю і ломоти в тілі – гарячий цибульний сік.

Перець чилі або звичайний чорний перець дарує відчуття підйому. Основний складник чилі – капсації, а в чорному перці – піперин. Це вони створюють в роті «пожежу». Але те, що ми сприймаємо просто як «дуже гостре», насправді має властивості пригнічувати больові відчуття. Завдяки псевдоболю, який викликає перець, мозок виробляє речовину, що блокує біль.

Кориця дарує задоволення. Ще в Стародавньому Єгипті її додавали в хліб. Аромат цієї спеції викликає сильну еротичну дію. Так що не бійтеся їсти булочки з корицею…

Помідори ж допомагають справитися … з сором’язливістю. Вони містять у великій кількості речовину, яка по дії нагадує серотонін (гормон розслабленості). З’ївши зранку помідорного салату, ми розслабляємося, дехто навіть «втрачає гальма». Недарма ж помідори називають іноді «яблуками кохання».

Сир веселить. Настрій підвищують амінокислоти, які містяться в ньому. Так що не дарма на Русі говорили: «Люблю повеселиться, особенно поесть!» (як відомо, до кожного столу у нас подавали сири, як окремими стравами, так і в якості складників до різних блюд). Головне – не переборщити з «їстівною веселістю», щоб потім не стало сумно від переїдання.

Та тут на допомогу прийдуть банани – маленьке чудо, яке вбиває депресію. Ці жовті фрукти містять в собі алкалоїд харман, основу якого складає «наркоти щастя» -- мескамин. Якщо людина хандрить, то кілька бананів значно покращать настрій і додадуть бадьорості.

Олія укріплює нерви. Якщо ви коли-небудь дотримувалися дієти, ваш настрій, певне, був не найкращим. Це тому, що ви не їли олії – бальзаму для нервів.

Та хочу наголосити на важливості психологічної сумісності, терплячості між партнерами. Стародавні вчені зауважують, що немає еротичнішого органа, ніж мозок людини.

Кілька слів і про запахи, які збуджують статевий потяг – феромони. Нюх – найдревніший орган почуттів – спроможний пробудити статевий потяг раніше, ніж людина це усвідомить. Вчені довели, що жінки «заводяться» альфа-анедросеном, молекули якого присутні на шкірі та у поті чоловіків. Певні кислоти, що містяться в піхвовому секреті жінок, зумовлюють потяг і бажання у чоловіків. Багато хто з чоловіків зізнається, що запах коханої жінки є другим за значенням фактором сексуального потягу після зовнішності…

Ірина ПЕТРОВА, лікар-санолог.

                

 

У вас недостатньо прав для коментування.