Весільні келихи для молодят

( 0 Votes )

Весілля здавна і понині являється святим дійством. В один день назавжди поєднуються дві душі, два серця, «два тіла» – як одне ціле. В першу чергу – перед Богом та перед людьми, як свідками священного таїнства. Потрібен час, щоб приготуватись до такої події. Зазвичай, це вишивання рушників, вибір весільного одягу та частування.

 Півстоліття назад з поміж усього приємного клопоту весільним келихам приділялося мало уваги. Сьогодні ж розмаїття асортименту дозволяє молодятам зробити вибір свого аксесуару на будь-які смаки.

Якщо раніше було достатньо звичайних келихів, прикрашених бантом чи стрічкою, квіткою тощо, то сьогодні це один з головних аксесуарів, який має бути достойною «ізюминкою» для урочистої події.

Тематика оформлення залишається незмінною. Золота середина під час вибору весільної символіки для келихів – класичний стиль. Але є й ексклюзивне оформлення. Замість штампованих раніше обручок і лебедів наноситься квітковий та декоративний орнамент. Кольорова палітра веселки – за бажанням. Келихи варто прикрашати тими квітами, які зустрічаються у весільному букеті нареченої. Також можна зробити напис з побажанням для молодих. Наприклад: «На щастя! На долю!», як на рушничку. Якщо написати імена, то такі келихи вважаються іменними. Коли весілля у стилі «ретро», варто вибирати різні келихи.

До речі, після вінчання або реєстрації шлюбу перший келих обов’язково розбивають на щастя. Монети з келихів молодят варто зберегти – тоді в сім’ї завжди буде достаток. Самі ж колихи не розв’язуються і зберігаються до ювілейних дат.

Отже, дизайнеру з багатою уявою і великим спектром художньо-декоративного матеріалу легко створити індивідуальні весільні шедеври, які до кінця свого віку нагадуватимуть і розповідатимуть про великий, святий  день для молодят.

 

 
 
 

 

Тетяна БАЧИНСЬКА, дизайнер.

На знімках: авторські роботи художниці.

 

У вас недостатньо прав для коментування.