Володимирецький колегіум отримав подарунок від голови обласної НСЖУ Дмитра ТАРАСЮКА

( 0 Votes )

Володимирецький колегіум славиться талантами, але особливою його гордістю став телегурток. У його складі – 18 осіб, які кожної п’ятниці транслюють випуск новин, знімають різноманітні відео-сюжети і при цьому встигають навчатися. Дізнавшись про цих дітей, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Рівненській області, голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро ТАРАСЮК відвідав гурток та подарував йому відеокамеру.

Дмитро Володимирович радо ступає на поріг Володимирецького районного колегіуму, де його вже чекають схвильовані діти. Поряд із ними – не менш схвильовані керівник теле- та відеостудії Сергій Новак і директор колегіуму Анатолій Остапенко. Дмитро Володимирович розповідає про першопочатки телебачення на Рівненщині, скрутні умови, в яких доводилося працювати телевізійникам, а директор колегіуму з гордістю представляє роботи гуртківців – випуски новин, до яких гість має кілька зауважень, але загалом дуже задоволений побаченим.

Кіно- та відеостудія у колегіумі працюють понад три роки. За цей час гуртківці встигли зняти повнометражний фільм і наразі працюють ще над однією роботою. Дивуюся, як ці дітки встигають працювати на студії і навчатися одночасно. Але вони запевнюють, що це зовсім їх не обтяжує. За словами директора, просто потрібно правильно налагодити роботу і навчання, так, щоб вони взаємодоповнювались, а не навпаки.

 

           Дмитро Володимирович, оглянувши студію, відзначив, що робота і обладнання хороші, а головне – у дітей є творчість і натхнення, з іншим можна допомогти.

Він також пропонує гуртківцям подивитися, як працюють професіонали, тобто відвідати РОДТРК. Діти з радістю прийняли пропозицію, а директор пообіцяв, що невдовзі обов’язково навідаються у Рівне.

 

 

Анна ЛОГВИНЕНКО.
 

У вас недостатньо прав для коментування.