«УДАР» захопив ТВЦ «Глобус»

( 0 Votes )

В нещодавніх подіях, які сколихнули хвилю протиріч, як в українській, так і європейській пресі, повязаних з рейдерським захопленням ТВЦ «Глобус», вимальовуються нові учасники.
Як відомо, ТВЦ «Глобус», який перебуває у власності великої британської компанії «Лондон енд Риджинал», був захоплений у ніч з 21 на 22 вересня п.р. оточенням колишньої співробітниці компанії Олени Морріс.

В подальшому, в події, які розгорнулись навколо торгового центру були втягнуті окрім безпосередньо зацікавленого британського власника і однієї з банківських установ Німеччини, у заставі якої знаходиться «Глобус», ще й деякі бізнесові та політичні сили. Миттєва реакція іноземних Посольств та заяви про те, що такий розвиток подій не свідчить про готовність України вступити до ЄС, та ще й напередодні саміту у Вільнюсі, спонукали до досить радикальних рішень українську владу.

Так, з легкої руки керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрія Портнова, голова Солом’янського районного суду Києва Валерій Побережний, який вірогідно прийняв потрібні рейдерам рішення, поплатився своєю посадою.
А от при пошуку винних виникли складнощі. Хто така Олена Морріс - мілкий клерк в офісі компанії, яку за рішенням суду чомусь поновили на посаді дещо вищій, що і дало їй право претендувати на частку бізнесу. Фактично легалізувавши таким чином план по віджиму компанії, чужі бізнес інтереси використали Морріс як розмінну монету. Зрозуміло, що на українську компанію, вартість якої оцінюється у близько 250 мільйонів, можна позаритись тільки якщо валютний розмір власних амбіцій щонайменше не поступається таким сумам та підкріплений авторитетним протеже, яке зазвичай називається «криша». У даному випадку роль протеже взяли на себе вихідці із колишнього ОПГ «Рибки», яке у кінці 90-х потужно розвинуло сферу свого впливу на Київський бізнес під керівництвом Віктора Рибалки, до речі першого промоутера та роботодавця тоді ще кікбоксерів братів Кличків.

Можливо саме через це кум Віталія Кличка - заступник голови партії «УДАР» Артур Палатний, який і сам володіє значним бізнесом у сфері нерухомості, розважальних закладів, реклами, торгівлі, ресторанного бізнесу та ще й є співвласником порталу ukr.net, вв’язався у таку ініціативу. Звісно, не без відому своїх російських бізнес-колег, Артур Палатний підписався під виконання масштабного плану, який у випадку успішного завершення обіцяє чималий куш, отриманий з «Глобуса». Проте, зрозуміло, що самий ТВЦ, йому в жодному разі не вдасться вирвати у іноземної компанії з таким потужним, майже державним лоббі, яка без жодних вагань використає актуальне питання вступу України до ЄС для активізації української влади. Суддя Валерій Побережний, яскравий тому приклад. В будь-якому випадку, хто і отримає вигоду з цієї ситуації, так це найбільші противники евроінтеграційного курсу України, митносоюзівська мрія яких, так і залишиться нездійсненною. Питання тільки в тому, на скільки далеко готові піти деякі з наших східних «братів» менших та скільки коштує зрада ударної сили нашої опозиційної політичної еліти.

Джерело: http://cjour.net/

 

У вас недостатньо прав для коментування.