В Україні офіційно з’явилися "в’язні Грушевського" – жителі Володимиреччини

( 0 Votes )

Випускники Острозької академії музикант Дмитро Москалець, поет Юхим Дишкант та випускник Kyiv School of Economics Артур Ковальчук о 4 ранку поверталися додому з Майдану Незалежності, де їх неподалік Києво-Печерської Лаври по-звірячому побили "тітушки". Артуру Ковальчуку зламали ніс, він перебував у лікарні.

Після цього автобус із «Беркутом», який викликали «тітушки», забрав активістів до райвідділку, де їм інкримінують їм ст.293, 294, 295 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку, масові заворушення, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку).

21-22 січня хлопців, яких до цього утримували в Лукяніському СІЗО, судили в різних судах. Хлопцям висували обвинувачення в підготовці масових заворушень, начебто вони забезпечували усіх запальними сумішами, були в бронежилетах і закликали до заворушень. Їм загрожувало до 15 років позбавлення волі.

Артуру Ковальчуку, Юхиму Дишканту та Дмитру Москальцю рішення винесено однакові: 2 місяці тримання під вартою (Ковальчук поки що перебуває в лікарні).
 
 
в’язні Грушевського

(За матеріалами Інтернет-видань).


 

У вас недостатньо прав для коментування.