У Рівному мітингувальники захопили облдержадміністрацію

( 0 Votes )

Сьогодні на мітинг на майдані Незалежності у Рівному зібралося кілька тисяч людей. Активні громадяни зі сцени закликали рівнян їхати до столиці, бойкотувати товари регіоналів і їх заклади. Про це пишуть на сайті takeinfo.net.

 Після цього люди колоною пішли до офісу Партії регіонів прямо проїжджою частиною. Водії схвально підтримали протест і вітали колону клаксонами. Ті ж йдучи вулицею скандували гасла: «Рівне, вставай!», «Разом – ми сила!», "Банду геть!". В приміщення офісу Партії Регіонів їм потрапити не вдалося, не пускали правоохоронці. Тоді люди закидали будівлю сніжками й під час цього вимагали відставки регіоналів з керівних посад на Рівненщині. До людей не вийшов жоден представник партії, тому активісти привселюдно спалили прапор "Регіонів" і вирушили в облдержадміністрації із закликами "Міліція з народом".

Мітингувальники, побивши скло у вікнах та зламавши вхідні двері, увірвалися до приміщення ОДА. Представники мітингувальників зустрілися з в.о. голови ОДА Анатолієм Юхименком і вимагали, аби він і його заступники написали заяви на звільнення. 

Юхименко відмовився, пояснивши, що хтось повинен керувати областю, втім, погодився передати вимоги протестуючих президенту. 

На місці люди вирішили створити Народну Раду, яка контролюватиме ОДА та сотні самооборони, які замінять правоохоронців. При вході в будівлю червоним написали - "Штаб революції". 

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ зараз перебуває у відпустці. 

Серед вимог, які сьогодні активісти представили керівникам Рівненської області, головною є звільнити начальника міліції Рівненщини Дмитра Лазарєва. Також люди вимагають відставки керівництва області, виведення беркутівців з Києва та гарантій того, що репресій щодо громадських активістів не буде.

 

Джерело: 34400.net

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.