Рівненська прокуратура звільнятиме активістів Майдану

( 0 Votes )

 

З метою забезпечення виконання Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» від 29.01.2014 у прокуратурі Рівненської області створена та діє робоча група.

Робочу групу очолив прокурор області Олександр Черепаха. До її складу увійшли заступники прокурора області, начальники структурних підрозділів управлінь, відділів та старші прокурори прокуратури області.

У межах компетенції органів прокуратури робочою групою забезпечується організація встановлення фактичного вчинення на території Рівненської області учасниками масових акцій протесту дій, передбачених цим Законом, а також виконання вимог щодо звільнення осіб від кримінальної відповідальності та покарання за вчинення правопорушень.

Зазначимо, що вказаний Закон вводиться у дію лише після того, як на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України буде розміщене повідомлення Генерального прокурора України про виконання всіх вимог Закону, а саме – про фактичне звільнення та розблокування учасниками масовий акцій протесту будівель та приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві і в інших населених пунктах України, а також після розблокування транспортних комунікацій, вулиць, площ, провулків, бульварів тощо, окрім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

У разі невиконання умов вказаного Закону будуть втрачені підстави та механізми звільнення від відповідальності осіб, які вчинили правопорушення.

У свою чергу органи прокуратури Рівненської області виконають усі можливі законні дії, щоб прискорити процес гуманізації кримінального судочинства заради спокою в суспільстві.

(За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області)

 

У вас недостатньо прав для коментування.