Росія офіційно оголосила війну Україні

( 0 Votes )

Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». За це одноголосно проголосували 90 сенаторів.

Хід обговорення не залишав сумнівів у тому,що це звернення буде підтримане. Один із сенаторів процитував рядки поета Маяковського – «ваше слово, товарищ маузер».

В ніч на 27 лютого, невідомі із зброєю захопили будівлі Верховної ради автономії і Ради міністрів Криму в центральній частині Сімферополя, піднявши над будівлями прапори Росії. На під`їздах до Сімферополя була помічена колона із 40 БТР, а також з`явилася інформація про перекидання збройних сил Росії на територію Криму.

На сьогодні над Кримом повністю закритий повітряний простір, а також перекрито блокпостами в’їзди по суші на територію автономії на перешийку перед містом Армянськ і на Чонгарі. Керівник Міністерства оборони України Ігор Тенюх сьогодні, 1 березня, повідомив, що Росія продовжує нарощувати свою військову присутність у Криму. Сьогодні ж до прикордонних кораблів, які вийшли за бойовою тривогою в Чорне море і несуть службу в територіальних водах України, наблизилися три російські ракетні катери і ракетний крейсер «Москва».

Президент Росії Володимир Путін вніс звернення до Ради Федерації про використання Збройних сил Росії на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні, повідомляє прес-служба Кремля.

Джерело: Радіо Свобода

 

У вас недостатньо прав для коментування.