Захищати Україну – наше спільне завдання

( 0 Votes )

Благодійний фонд Василя Яніцького «Наш край», що впродовж останніх років активно підтримував у північних районах області розвиток культури, спорту, обдарованих дітей, допомагав людям, котрі зверталися за конкретною допомогою, нині включився в підтримку підрозділів Збройних сил, що беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України.

– Ніколи не міг подумати, що наш фонд, створений для розвитку й підтримки гуманітарних програм на моєму рідному Поліссі, зосередиться на підтримці армії. Але так сталося, що нині усім миром мусимо боронити суверенітет Батьківщини, бо немає ціннішого, аніж незалежність нації і її права на вибір власної долі, – каже Василь Яніцький. – У зв’язку з цим я  розпочав співпрацю з харківським Благодійним фондом «За мир і порядок», котрий повністю зосереджений на завданні зміцнення обороноздатності наших Збройних сил. На кошти наших фондів закуповується бойове спорядження, обмундирування, бронежилети, оптичні прилади нічного бачення, медикаменти, продовольство, предмети першої необхідності для наших бійців. Фонд «За мир і порядок» має досвід в доставці вантажів, відпрацював маршрути, там працюють досвідчені волонтери, що вміють приймати рішення й орієнтуються в обстановці. Саме тому «Наш край» обєднав свої зусилля із цим фондом. Українці завжди вміли гуртуватися, коли приходила біда на рідну землю. В цьому наша сила. І нині, спостерігаючи небачений підйом патріотизму, серце наповнюється гордістю за свій народ, моїх земляків: кожен в міру своїх можливостей надає допомогу фронтові. Хтось – грошима, хтось – продуктами, речами, медикаментами. Багато людей стали волонтерами, ризикують життям, щоб доставити необхідне в зону АТО.

Наразі фонд «За мир і порядок» скидає усі запити стосовно підрозділів, де зосереджені бійці із Рівненщини, а це Львівська 80-а аеромобільна, 95-а Житомирська аеромобільна, Яворівська бригади, безпосередньо до Василя Яніцького. Для прикладу: нині фонд «Наш край» організував відправлення в зону АТО близько 20-ти тонн гуманітарного вантажу, зібраного на Кореччині.

 Не припиняючи співпрацю із харківськими колегами, фонд «Наш край» підійшов до справи більш адресно – допомогу направляє безпосередньо землякам із північних районів Рівненщини.

Василь Яніцький підтримує прямі контакти з багатьма родинами бійців, що перебувають в зоні АТО. З активістами свого фонду він намагається швидко вирішувати конкретні проблеми, з якими звертаються люди. А таких звернень чимало. Ось нещодавно звернувся Павло Хомич із Колок Дубровицького району, котрий перебуває в зоні АТО, але досі не має бронежилета. Найближчим часом захисне спорядження буде доправлене до Павла.

Представники Фонду «Наш край» та особисто Василь Яніцький відвідують земляків, котрі перебувають в госпіталях і надають їм конкретну допомогу. Нещодавно Василь Петрович побував у Львівському госпіталі, зустрівся з дубровичанином Дмитром Булачком та Андрієм Усачем із Березного. Фонд бере опіку над цими бійцями. Хлопці розповіли, що вкрай необхідно доправляти в зону бойових дій медикаменти для надання першої невідкладної допомоги.

 

Василь Яніцький під час зустрічі із Дмитром Булачком у Львівському госпіталі.

 

– Ми беремо це до уваги і будемо працювати в плані  збільшення закупівель медикаментів та їх доставки в зону бойових дій, – каже Василь Петрович. – До роботи в госпіталях, де перебувають наші земляки, я підключив і ГО «Міжнародне Рівненське земляцтво», виділив їм необхідні кошти. Також будемо обов’язково підтримувати сім’ї, котрі втратили на війні своїх синів. Ми готові надавати і правову допомогу та адвокатський захист бійцям, які потрапили в складну ситуацію. Часто люди змушені були приймати рішення, яке вимагала складна бойова обстановка, проте іноді їм висувають звинувачення у порушенні присяги.

З третьою хвилею мобілізації знову багато наших земляків відбули в зону бойових дій. На превеликий жаль, держава не має можливості забезпечити призваних бійців усім необхідним. Причини такого жахливого стану армії усім відомі – упродовж багатьох років Збройні сили держави свідомо знищувалися. Отож, нещодавно четверо дубровичан, що відбули у 80-ту Львівську аеромобільну бригаду – Павло Герасимчук, В’ячеслав Грицюк, Руслан Чемерський, Віктор Клюйко та поранений боєць батальйону «Горинь» Ігор Пляшко отримали від фонду «Наш край» комплекти камуфляжної форми «британка», демісезонні куртки, берці, маскхалати та предмети першої необхідності. Ігореві Пляшку, що перебуває нині у Рівненському госпіталі,  були передані ще й смачні гостинці.

Василь Яніцький також відгукнувся на прохання влади Дубровицького району допомогти відремонтувати хату батьків Анатолія Драганчука із села Підлісне, що перебуває в зоні АТО ще з квітня. Зокрема, на кошти фонду «Наш край» було закуплено шифер для заміни покрівлі на хаті солдата.

Жодне прохання, що стосується бійців, які захищають цілісність та суверенітет України не залишається поза увагою голови фонду «Наш край» Василя Яніцького. Адже перемога над проросійськими сепаратистами – наша спільна справа.

Оксана СЛОБОДЗЯН

Фото: Василь Яніцький під час зустрічі із Дмитром Булачком у Львівському госпіталі.

 

У вас недостатньо прав для коментування.