HomeКультураНеофіційно«Казки дідуся Романа - малечі звечора і зрана»

«Казки дідуся Романа - малечі звечора і зрана»

( 0 Votes )

Роман Степанович Демчук, член Національної спілки письменників України - цікава й неординарна особистість. Його внутрішня сила й воля може бути предметом наслідування для всіх. Бажання до життя є стержнем в боротьбі зі страшною недугою. Саме вона змінила його єство до невпізнаності: живий світ навколишньої природи став близьким, а пташки, тварини та рослини заговорили на глянцевих сторінках дитячих книг письменника мудрою і цікавою мовою.

 У 2013 році вийшло з друку аж 5 назв! Насьогодні Роман Демчук в Україні єдиний автор, хто зумів протягом року осилити видання такої кількості назв. 29 листопада у Всесвітній день інформації Володимирецька районна бібліотека для дітей запросила своїх користувачів, школярів молодших класів райцентрівських шкіл, бібліотекарів для знайомства з новодруками "Замороки від сороки","Нечувані пригоди зимової погоди», "Казкова підкова" та їх автором. Для такої події дитяча музична школа люб’язно надала своє приміщення.

Новинки дитячого літературного світу не залишили байдужими жодного слухача. Поезії, вміщені в книгах, декламувались і юними користувачами бібліотеки,і автором. Юні користувачі бібліотеки для дітей, учасники бібліогуртка "Лялька і книга" підготували кілька інсценізацій-імпровізацій на його твори. Загалом з творчістю Романа Демчука знайомила присутніх ще і книжкова виставка «Країною дитячих мрій». Слід окремо сказати про "Замороки від сороки": книга є корисною в навчальному плані для дошкільнят та учнів молодших класів.

Поезії сприяють розвитку логічного мислення та вчать азам математики. Анонсовані в бібліотеці напередодні новодруки за кілька днів вилились у власних ілюстраціях малят на вірші,які найбільше припали до вподоби. Автор з приємністю зазначив оригінальність думки юних ілюстраторів та відзначив кращу на його думку.

Буклет "Книги дідуся Романа-малечі звечора і зрана", створений районною бібліотекою для дітей, знайомить з Романом Демчуком, його літературною діяльністю ,присвяченою дітям та з кількома поетичними творами. Його отримали в подарунок автор та учасники події.

Приємним моментом стало вручення обласної відзнаки Анастасії та Любові Бачинським за перемогу у Всеукраїнському конкурсі "Дитячі історії про найголовніше" з саморобною книгою «Волошкове дитинство».

Член національної спілки письменників України Роман Степанович Демчук привітав сестер з перемогою, побажав нових досягнень та пообіцяв посприяти у виготовленні солідної обкладинки для «Волошкового дитинства». Невелика кількість новинок розкупилась новими прихильниками творчості Романа Демчука з блискавичною швидкістю, пізнавальна інформація, отримана від дідуся Романа більше 50 дітлахами та педагогами початкових класів з емоціями перейде друзям та батькам, автографи автора стануть дітям на майбутнє беззаперечним фактом особистого знайомства з сучасним дитячим письменником та,надіюсь, стимулом до читання.

Тож до нових зустрічей, любі читачі та шановний Романе Степановичу! Здоров’я Вам та нових звершень на письменницькій ниві, нових відкриттів у Країні Читландії! А де Країна Читландія вам розкажуть у наших бібліотеках.

зустріч юних користувачів районної бібліотеки для дітей з дитячим письменником Рівненщини Романом Демчуком
 
зустріч юних користувачів районної бібліотеки для дітей з дитячим письменником Рівненщини Романом Демчуком
 
зустріч юних користувачів районної бібліотеки для дітей з дитячим письменником Рівненщини Романом Демчуком
 

Людмила Босик ,

заступник директора Володимирецької ЦСПШБ по роботі з дітьми.

 

У вас недостатньо прав для коментування.