HomeКультураНеофіційноКонкурс дитячого малюнку «Я хочу жити у якісному світі»

Конкурс дитячого малюнку «Я хочу жити у якісному світі»

( 0 Votes )

У п’ятницю, 29 листопада, в актовій залі ДП «Рівнестандартметрологія» відбулось нагородження переможців Всеукраїнської виставки - конкурсу дитячого малюнку «Я хочу жити у якісному світі», що проходить під егідою Мінекономрозвитку України. Цей захід відбувається щорічно вже десятий рік поспіль. На Рівненщині добру традицію проведення конкурсу дитячого малюнку підтримує державне підприємство «Рівнестандартметрологія».

Участь у конкурсі приймали діти віком від 5 до 17 років. Вони відображали свої фантазії на теми номінацій: «Ми архітектори якісного світу», «Я пізнаю якісну продукцію» та «Кращий плакат на споживчу тематику».

Конкурс проходив у два етапи. Спочатку на регіональному рівні конкурсне журі визначало переможців, лауреатів та фіналістів у кожній віковій категорії та номінації. До складу журі входили художники, освітяни, журналісти, експерти з якості. Вони оцінювали малюнки за такими критеріями, як самостійність, актуальність і повнота розкриття теми, рівень володіння технікою виконання, творчий підхід, акуратність роботи і старанність. 9 малюнків, відібраних на регіональному рівні, продовжили змагання на загальнодержавному етапі та представили Рівненщину на національній виставці в Українському центрі ділового та культурного співробітництва у  Києві під час Європейського тижня якості.

Діти з Володимирецького району теж прийняли активну участь у конкурсі «Я хочу жити у якісному світі». Журі високо оцінило їхні художні здібності, креативність та глибокий зміст малюнків. Зокрема, призерами конкурсу стали Калюта Віола і Клімук Анна із КПНЗ «Володимирецький районний будинок школяра» та Музика Роман із Суховільського НВК «ЗОШ І-ІІ ст..-ДНЗ»,

Голова конкурсного журі Анатолій Камінський розповів: «Цього року на адресу ДП «Рівнестандартметрологія» надійшло близько 300 малюнків від дітей з різних куточків області. Обрати найкращі роботи було непростим завданням для журі. Адже діти дивували не лише художніми талантами. Вони просто вражали глибиною змісту своїх картин, не дитячим розумінням проблем екології, безпечної та якісної продукції. Конкурс «Я хочу жити у якісному світі» проходить вже десятий рік поспіль. За цей час виросло нове покоління. Перші учасники творчого змагання роблять свої перші кроки у дорослому житті. Тож тепер вони у дійсності, а не на папері «архітектори якісного світу» і від них залежить майбутнє».

Щороку ДП «Рівнестандартметрологія» організовує для учасників конкурсу дитячого малюнку справжнє свято. Цього разу дітей розважали веселі клоуни «Артемон». Їхні кумедні дотепи, жартівливі танці, дивовижні фокуси справили незабутнє враження на гамірну дитячу юрбу. Справжньою родзинкою свята стали гігантські мильні бульбашки, які веселковими фарбами переливалися над усією залою,  кольоровими кулями огортали дітей на сцені… та вмить зникали від єдиного поруху.

Діти різного віку – від 5 до 17 років щиро дивувалися з того дійства, що відбувалося на сцені та активно приймали у ньому участь. Вони танцювали, відповідали на запитання вікторини, розгадували таємниці фокусів, грали з клоунами у різні веселі забави. Кульмінацією події стало вручення дипломів, подарунків та солодощів від ДП «Рівнестандартметрологія».

По завершенню свята батьки та вчителі учасників конкурсу відзначили, що проведення таких конкурсів має важливе значення для дітей, заохочує їх до творчості, стимулює вдумливо обирати продукти споживання та дбайливо ставитися до навколишнього середовища.
 
Конкурс дитячого малюнку «Я хочу жити у якісному світі»
 
Конкурс дитячого малюнку «Я хочу жити у якісному світі»
 

Прес-служба

ДП «Рівнестандартметрологія»

(0362)22-30-16

(067)3640705

(099)7099901


 

У вас недостатньо прав для коментування.