HomeКультураНеофіційно«День народження Шевченка йде по всьому світу»

«День народження Шевченка йде по всьому світу»

( 0 Votes )

І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. Значення його Слова з роками тільки зростає, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка…

 19 березня 2014 року  у рамках проведення Тижня дитячого читання на тему: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…» Половлівська публічно-шкільна бібліотека  долучилась  до участі в традиційному районному Всеукраїнському  конкурсі дитячого читання «Найкращий читач України-2014», який став своєрідним святом читання та спілкування з бібліотекою. Милувало око глядачів святкове дійство бібліотечної світлиці, костюми літературних героїв улюблених книжок. Кожен виступ конкурсанта був наповнений глибоким знанням прочитаної книги, цікавим, неординарним підходом до презентації улюбленого автора чи літературного героя. учениця 7 класу Половлівської ЗОШ І-ІІ ст. Оксана Терещук

Приємно відзначити, що за рішенням журі учениця 7 класу Половлівської ЗОШ І-ІІ ст. Оксана Терещук, активна читачка бібліотеки, посіла 2-ге місце серед учнів 7 класів Володимирецького району й отримала максимальну кількість балів за щоденник прочитаних книг.

        З метою сприяння розвитку творчих здібностей дітей в бібліотеці експонується виставка малюнків учениці  8 класу Половлівської школи Ганни Гузоватої «Ілюструємо твори Кобзаря» до поезій Т.Г.Шевченка («Катерина», «Тополя», «Садок вишневий коло хати», «Думи мої, думи…», «Мені тринадцятий минало…» і ін.). Тут представлено 20 робіт юної художниці, які висвітлюють шевченківську тематику. Дивлячись на  різноманіття малюнків, перехоплює дух від яскравих кольорів. У своїх роботах художниця передала неповторний світ поезії та власне сприйняття творів Великого Кобзаря. Відвідувачі книгозбірні були приємно вражені малюнками, адже у кожен вкладена частинка душі, пронизана Шевченківським словом та глибиною його змісту. Яскравим свідченням того, як високо вшановується ім`я Кобзаря, яка дорога Україні його творча спадщина, яка велика естетична і виховна сила його творчості, стане проведення віртуальної  подорожі «По Кобзарях Т.Г.Шевченка», мультимедійного екскурсу «Шевченко-поет, прозаїк, мислитель»,  інтелектуального турніру «Лунай, брини Шевченка слово, над Україною злітай»,  перегляд відеофільму «Обличчя української історії. Т.Г.Шевченко».    

        Т.Г.Шевченко – славний син українського народу, його слово і сьогодні живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Слово Шевченкове, як стверджує Ніна Шмурикова, «Таке просте, таке доступне, таке сміливе, волелюбне, таке гаряче і живе!.. Воно магічну силу має – всю душу враз перевертає…»

         Це правда, це істина, що пройшла крізь горнило століть.

 

Н.М. Басюк,

завідуюча бібліотекою с. Половлі

 

 

«Садок вишневий коло хати»

У Сваринівському НВК був проведений Шевченківський тиждень. Під час поетичного марафону прозвучав вірш «Садок вишневий коло хати», який надихнув старшокласників посадити вишневий садок біля школи. Їхню ініціативу підтримали вчителі української літератури та мови Т. Кривко і Н. Лоренц та бібліотекар В. Салівоник.

У погожий весняний день вийшли на шкільне подвір’я учні дев’ятого класу, взявши собі на поміч першокласників. І закипіла робота. Хлопці копали ями, а дівчатка саджали вишеньки. Молодші школярі активно підключилися до роботи і з захопленням допомагали старшим, переймаючи естафету добрих справ.

Шевченківський тиждень у Сваринівському НВК
 

Приурочивши цей захід 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка, назвали садок Кобзаревим.

Бібліотекар В. Салівоник.

Фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.