HomeКультураНеофіційноШокофест. Свято ласунів

Шокофест. Свято ласунів

( 0 Votes )

Всесвітній День шоколаду для українців свято незвичне, тому й відзначати його зазвичай «наші» не поспішають. Та ж бо «заграничне», чого його святкувати. До речі, таке ж свято відзначають двічі на рік, тобто бавитися солоденьким без міри можна 11 липня і 4 вересня. Особливо такі свята любить малеча. От втіха! Батьки дозволяють цілий день їсти цукерки з шоколадом, печиво з шоколадом, фрукти в шоколаді, тортики шоколадні, пити гарячий шоколад. Та що там, навіть Президент у нас «шоколадний»!

World Chocolate Day першими почали святкувати французи ще у 1995 році, а корисними і цілющими властивостями шоколаду захоплюються у цілому світі. Доведено, що шоколад містить антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння. Жінки усього світу придумали спосіб отримувати від шоколаду максимум користі та 0 калорій – потрібно не їсти шоколад, а робити спеціальні косметичні маски та шоколадні масажі, ось і вся таємниця. Також ласощі сприяють виробленню в організмі ендорфінів – гормонів щастя. З’їв гірку шоколаду і щастя не за горами!

А от в українській «столиці» шоколаду, Львові, кожного року проводиться шокофестиваль «Національне Свято Шоколаду». Варто його відвідати - і незабутні враження гарантовані! Працює там величезний Шоколадний Ярмарок, на якому представлена продукція найкращих українських виробників шоколаду і є змога придбати будь-яку шоколадну забаганку. От цього року, приміром, прогнозують величезний попит на шоколадних Путінів. Для діток працює «Дитяча шоколадна країна», справжній рай для малечі, де діє справжня шоколадна залізниця, вагончики до потягів якої зможе виготовити кожен охочий. Організатори влаштовують різноманітні майстер-класи з виготовлення шоколаду. А ще є можливість пройти «курс шоколадного оздоровлення».

Кожен бажаючий може відвідати це свято і посмакувати шоколадних ласощів. А львів’яни гостинно усіх припрошують завітати до чарівного міста та насолодитися неповторною атмосферою!

Анна ЛОГВИНЕНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.