HomeКультураНеофіційноШкола мистецтв прозвітувалась концертом. Прийшли всі, окрім влади…(+фото)

Школа мистецтв прозвітувалась концертом. Прийшли всі, окрім влади…(+фото)

( 0 Votes )

26 березня у приміщенні районного Будинку культури відбувся звітний концерт учнів Володимирецької школи мистецтв.

Люду зібралось стільки, що яблуку впасти було ніде. Це той самий випадок, коли вони не заганяються на захід під острахом доган. Це той самий випадок, коли із задоволенням поспішаєш на концерт, щоб з гордістю насолодитись виступом своїх дітей/родичів/друзів, які в той час старанно виспівують чи грають на музичних інструментах.

Отож, місця у залі були зайняті всі, навіть було немало стоячих глядачів.

Люди зустрічали бурхливими оплесками кожного виступаючого. Батьки поспішали зняти на камеру своїх дітей, милуючись ними, а між людей час від часу ходили схвальні відгуки про той чи інший виступ.

 
 


Заклад, який демонстрував результати своєї роботи, працює з 1965 року як музична школа, а з літа 2017 року переформатувався саме у Школу мистецтв. І це був її перший після реорганізації звітний концерт. Судячи з реакції глядачів, він вдався. Вдався на десять балів із десяти. Навіть людині, далекій від мистецтва, після відвідування заходу стало зрозуміло, що пророблена колосальна робота. Декоратором сцени виступила Вікторія Федорова, яка робить чудові паперові квіти (ми про неї недавно розповідали).

Завідувач закладу Тетяна Любченко коментує:

Були задіяні всі 205 учнів нашої школи. В нинішньому навчальному році їх маємо більше. І кожен – наша гордість. Адже в кожного учня ми вкладаємо душу. В цьому році школа розширилась на кілька відділів: маємо тепер класи хореографії і вокалу. В планах багато: відкрити і класи образотворчого та театрального мистецтв, і клас дизайну. Це залежатиме від того, на скільки вони будуть популярні серед дітей і чи наберемо ми достатню кількість учнів, щоб відкрити ці відділи.

На питання про фінансування Тетяна Леонідівна відповідає:

– У минулому році селищна рада виділила нам 40 тисяч гривень для оновлення асортименту музичних інструментів. На превеликий жаль, вони сьогодні коштують дуже дорого. Купили акордеон (16 тис грн) і цимбали, які завжди виготовляються вручну (більше 20 тис грн). Ось і все, що змогли придбати на цю суму. Цього року Фонд Василя Яніцького також зробив нам благодійний внесок, але кошти ми ще не освоїли. Бажано, щоб кожен учень мав свій власний музичний інструмент. Проте навіть якщо батьки не можуть купити його своїй дитині, то має змогу займатись на шкільному. У нас у кожному класі обов’язково є по кілька екземплярів музичних інструментів, гру на яких ми викладаємо. Дітей приймаємо з п’яти років, якщо це хореографія; і з другого класу, якщо це інші види мистецтва…

Нині Школа мистецтв охоплює дітей з усього району, є вихованці і з Кідер, і з Канонич, і з Дубівки, Воронок, Хиноч, Довговолі, Красносілля… В основному вони навчаються тут у другій половині дня, бо спочатку – традиційна школа. Але якщо загальноосвітні навчальні заклади працюють у дві зміни, діти до Школи мистецтв можуть і вранці прийти, як це відбувається, приміром, у вихованців з Кідер.

 
 

 

На сьогоднішній день Школі не вистачає приміщень, щоб повноцінно займатись з дітьми. Тому, наприклад, уроки хореографії мусять проводити у Будинку культури, а це не дуже зручно, бо БК живе своїм життям, має свій план роботи і під нього треба підлаштовуватись, що не завжди виходить в учнів. Тетяна Леонідівна стверджує, що дане питання поки вирішується місцевими чиновниками.

В свою чергу в колективі промайнула думка: ті, хто впливає на долю закладу, не прийшли навіть подивитися звітний концерт. Адже як об'єктивно можна вирішити питання розширення приміщень Школи, не оглянувши результати її роботи.

Та як би там не було, вихованці Школи показують хороші результати. Тому хочеться побажати і їм, і їхнім вчителям наснаги, терпіння і впевненості у своїх силах. Тіште нас своїми виступами, вам є що демонструвати глядачу!

Олена Стельмащук.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.